Početna

Najave


Raspored odvoza odvojeno sakupljenog korisnog otpada
Četvrtak, 04 Siječanj 2018 14:19

raspored odvoza vEko Moslavina d.o.o. obavještava korisnike da od 01. siječnja 2018.g. stupa na snagu novi raspored odvoza selektiranog otpada (papir, plastika) za 2018.g.!

Raspored odvoza za 2018.g. možete pogledati na PLAN ODVOZA SELEKTIRANOG OTPADA U 2018.g.!
Kako se ističe u pojašnjenju novog Rasporeda odvoza selektiranog reciklabilnog otpada, sukladno Zakonu o održivom gospodarenju otpadom, sve komunalne tvrtke u Hrvatskoj moraju prilagoditi postojeće sustave prikupljanja otpada. "U 2018.g. nam predstoji vrijeme prilagodbe i implementacije novog sustava. Sa 01.01.2018.g., stupio je na snagu novi Raspored odvoza selektiranog reciklabilnog otpada (papir, plastika, staklo i metal).

U rasporedu odvoza selektiranog reciklabilnog otpada za 2018.g. (koji ste dobili na vaše kućne adrese, a možete ga pronaći i na web stranici EKO MOSLAVINE d.o.o. - http://eko-moslavina.hr/Portals/0/Postupanje%20s%20otpadom/EkoM-Raspored_odvoza-recikl-2018.pdf ), možete vidjeti da STAKLO i METAL nisu u planu odvoza, ali ne zato što isti prestajemo odvoziti, već zato jer se mijenja način prikupljanja.

PAPIR i PLASTIKA će se i dalje prikupljati od građana na kućnom pragu putem vreća za prikupljanje na isti način kao i do sada.
STAKLO i METAL ćemo prikupljati putem spremnika na zelenim otocima. Lokacije zelenih otoka ćemo navesti u nastavku, a isti popis lokacija spremnika možete pronaći i na web stranici EKO MOSLAVINE d.o.o. - http://eko-moslavina.hr/Portals/0/Postupanje%20s%20otpadom/Zeleni_otoci_i_spremn_za_staklo-122017.pdf .

U sljedeća 2 mjeseca (siječanj – veljača 2018.g.), zbog racionalizacije zalihe vreća za selektirani otpad, ćemo vam ipak dostavljati i vreće na kojima piše STAKLO (zelena slova) i METAL (siva slova).

Preporuka je da u vreću s natpisom STAKLO odlažete PAPIR, a u vreću s natpisom METAL odlažete PLASTIKU, ali odluka je ipak na vama. Bitno nam je da se u konačnici i dalje odvojeno prikuplja PAPIR i PLASTIKA"- stoji u pojašnjenju EKO MOSLAVINE d.o.o.

 
 
Btn_srgp


Btn_smz

Btn_LAG

Poštovani posjetitelji dobrodošli! Službene stranice Grada Popovača optimizirane su za novije generacije internet preglednika poput: Internet Explorera 8, Firefoxa 3.5. Ukoliko koristite starije preglednike poput Internet Explorera 6 ili 7, svakako nadogradite svoj preglednik. Na taj način osigurati ćete pravilno prikazivanje ove internet stranice, te iskorištavanje svih njenih mogućnosti.