Početna

Najave

Ovogodišnjom humanitarnom aukcijom slika za palijativnu skrb NPB 'Dr. Ivan Barbot' prikupljeno 72.200,00 kuna
Srijeda, 27 Prosinac 2017 14:48

aukcija vDana 18. prosinca 2017. godine u prostoru Doma kulture u Popovači održana je druga po redu humanitarna aukcija slika u organizaciji Neuropsihijatrijske bolnice dr. Ivan Barbot Popovača i Udruge likovnih stvaralaca „Moslavački štrk" Popovača.


Pozdravljajući sudionike i uzvanike okupljene na gala aukciji ravnateljica Bolnice prim. Marina Kovač, dr. med. naglasila je kako su svoj obol ovoj humanoj namjeri dali brojni likovni umjetnici iz Hrvatske, Slovenije i Bosne i Hercegovine koji su 23. rujna ove godine u prostoru parka Neuropsihijatrijske bolnice dr. Ivan Barbot Popovača na 4. likovnoj koloniji šrokogrudno podarili jedan dan svoga života stvarajući likovna djela s namjerom da pomognu poboljšanju uvjeta zbrinjavanja palijativnih bolesnika u popovačkoj Bolnici. Ponuđeno je 40 od ukupno 109 nastalih likovnih radova.
Prim. Kovač zahvalila je PULS-u „Moslavački štrk" na suradnji i snažnoj podršci koju slikari pružaju na sada već tradicionalnim zajedničkim kulturnim manifestacijama kao i svim okupljenima koji ih podržavaju u plemenitoj misiji brige za  bolesnike.
Program je obogaćen glazbenim izvedbom Pavla Anića, finaliste showa Supertalent 2017., KUD-a Šartovac iz Šartovca, kao i izložbom radova  bolesnika izrađenih kroz radnookupacijske aktivnosti unutar Odjela za radno okupacijsku terapiju i rehabilitaciju.
"Prodajom slika na aukciji prikupljeno je 72.200,00 kuna koji će se namijeniti poboljšanju uvjeta zbrinjavanja palijativnih bolesnika u našoj Bolnici. Zahvaljujem svim sudionicima likovne kolonije „Vjeruj u sebe i svoje snove i svaki dan će ti biti poseban" održane u rujnu 2017. godine, svim sudionicima i drugim gostima koji su nazočili humanitarnoj aukciji, a posebno onima koji su kupili slike i dali svoj doprinos plemenitoj svrsi poboljšanja uvjeta rada u našoj ustanovi"- naglasila je ravnateljica Bolnice Marina Kovač. (izvor: www.npbp.hr)

 
 
Btn_srgp


Btn_smz

Btn_LAG

Poštovani posjetitelji dobrodošli! Službene stranice Grada Popovača optimizirane su za novije generacije internet preglednika poput: Internet Explorera 8, Firefoxa 3.5. Ukoliko koristite starije preglednike poput Internet Explorera 6 ili 7, svakako nadogradite svoj preglednik. Na taj način osigurati ćete pravilno prikazivanje ove internet stranice, te iskorištavanje svih njenih mogućnosti.