Početna
Strategija razvoja brenda škrlet
Petak, 03 Studeni 2017 12:23

skrlet00001 mU utorak je u Šumećanima kod Ivanić-Grada održana prezentacija projekta „Strategija razvoja brenda škrlet" u organizaciji Udruge PO škrlet, a koja okuplja najznačajnije moslavačke proizvođače škrleta – vinarije Florijanović, Ilovčak, Jaram, Kezele, Kašner, Miklaužić, Mikša, Trdenić i Voštinić-Klasnić.

„Do ove ideje došlo je zbog nedovoljne prepoznatljivosti autohtone moslavačke sorte škrlet na domaćem vinskom tržištu, tako da je u cilju razvijanja projekta u suradnji s Vinartom – vodećom firmom specijaliziranom za promociju i marketing vina, organiziranje festivala i radionica, publikacije i recenzije, kušanja i unaprjeđenja imidža proizvođača vina provedena je analiza tržišnog potencijala brenda škrlet. Ona je pokazala potrebu za afirmacijom škrleta na vinskom tržištu i povećanjem kvalitete i konkurentnosti što su ujedno i glavni ciljevi i očekivani rezultati projekta. Indirektni ciljevi odnose se na afirmaciju škrleta kao simbola Moslavine, očuvanje autohtone vinske sorte, povećanja zapošljavanja i demografije u ruralnom području, očuvanje tradicije te stvaranje osnove za razvoj novih turističkih proizvoda" – objasnili su članovi Udruge PO Škrlet.
Prezentaciji ovog projekta nazočio je i gradonačelnik Grada Popovače Josip Mišković, koji podržava ideju razvoja brenda škrlet te naglašava kako će to ujedno biti i dobra potpora u razvijanju Moslavine kao nove turističke destinacije.
Projekt će provoditi Udruga u suradnji s Vinartom i Agronomskim fakultetom iz Zagreba, tijekom 2018. i 2019. godine, a vrijedan je 1.147.000,00 kuna.

skrlet00002 1

 
 
Btn_srgp


Btn_smz

Btn_LAG

Poštovani posjetitelji dobrodošli! Službene stranice Grada Popovača optimizirane su za novije generacije internet preglednika poput: Internet Explorera 8, Firefoxa 3.5. Ukoliko koristite starije preglednike poput Internet Explorera 6 ili 7, svakako nadogradite svoj preglednik. Na taj način osigurati ćete pravilno prikazivanje ove internet stranice, te iskorištavanje svih njenih mogućnosti.