Početna
Grad Popovača uključuje se u Akciju 'Gradovi i općine- prijatelji djece'
Utorak, 12 Rujan 2017 13:26

konferencija mS ciljem upoznavanja postupka uključivanja u Akciju „Gradovi i općine – prijatelji djece", predstavnici Grada Popovače sudjelovali su na konferenciji „Uloga lokalnih zajednica za ostvarivanje prava djece" koju je Savez društava Naša djeca Hrvatske u suradnji s Uredom UNICEF-a organizirao u Vinkovcima.


Akciju pod nazivom „Gradovi i općine – prijatelji djece" 1999. godine su pokrenule i danas je vode dvije udruge: Savez društava Naša djeca Hrvatske i Hrvatsko društvo za preventivnu i socijalnu pedijatriju dok na lokalnoj razini, u gradovima i općinama, Akciju vode koordinacijskih odbori. Pokrovitelj Akcije je Ured UNICEF-a za Hrvatsku, a cilj je motivirati tijela lokalne uprave i samouprave, stručne službe, ustanove za djecu, pravne subjekte, udruge građana te roditelje i djecu u lokalnim zajednicama da potpunije i brže ostvaruju prava i potrebe djece, priznata u Konvenciji UN-a o pravima djeteta koja obvezuje sve odrasle da čine što najviše mogu kako bi se svako dijete potpuno i skladno razvijalo i pripremilo za život i korisno djelovanje u zajednici.

konferencija1
„Smatramo da Grad Popovača zahvaljujući nizu aktivnosti, inicijativa i potpora koje provodi dokazuje da sustavno brine o pravima i potrebama djece te zaista zaslužuje nositi ovaj naziv. Konferencija je okupila vodeće domaće znanstvenike i stručnjake u području skrbi o djeci, predstavnike lokalnih uprava i regionalnih samouprava te organizacija i ustanova koje doprinose ostvarivanju dječjih prava na lokalnoj razini. Sudionicima koji se još nisu uključili, na Konferenciji je ova Akcija približena i brojnim primjerima dobre prakse u skrbi za djecu diljem Hrvatske. Vjerujem kako će Grad Popovača uključivanjem u ovu Akciju postati još prepoznatljiviji kao sredina po mjeri djeteta"- obrazložila je Ksenija Tomac, vijećnica Gradskog vijeća Grada Popovače koja je sudjelovala na Konferenciji dodajući kako je do sada u Akciju uključeno 112 hrvatskih gradova/ općina.

 
 
Btn_srgp


Btn_smz

Btn_LAG

Poštovani posjetitelji dobrodošli! Službene stranice Grada Popovača optimizirane su za novije generacije internet preglednika poput: Internet Explorera 8, Firefoxa 3.5. Ukoliko koristite starije preglednike poput Internet Explorera 6 ili 7, svakako nadogradite svoj preglednik. Na taj način osigurati ćete pravilno prikazivanje ove internet stranice, te iskorištavanje svih njenih mogućnosti.