Početna

Najave

Hodočasnici 'Marijanskog zavjeta za Domovinu' prošli Popovačom
Četvrtak, 13 Srpanj 2017 11:53

zavjet mSudionici priključne rute "Zavjetnog hodočašća za Domovinu" prošli su jučer Popovačom. Druženje s hodočasnicima organizirano je u Pastoralnom centru popovačke Župe sv. Alojzija Gonzage, a pored domaćina, vlč. Mate Draganovića, pozdravili su ih i gradonačelnik Josip Mišković sa suradnicima.


"Zavjetno hodočašće za Domovinu" ove se godine odvija po treći puta, a započelo je u Osijeku 11. lipnja i tijekom 75 dana hoda te prijeđenih oko 1700 kilometara završit će u Dubrovniku 24. kolovoza.
Bratovština "Marijanski zavjet za Domovinu" koju su osnovali mladi i branitelji, pokrenula je 2015. hodočašće pod nazivom "Marijanski zavjet za Domovinu". Hodočašće se odvija pješice u etapama, prolazeći svim većim marijanskim svetištima od istoka do juga Hrvatske.
Ove se godine pristupilo organizaciji i priključne rute u duljini oko 300 kilometara koja traje 13 dana, a prolazi pet županija: Požeško-slavonsku, Sisačko-moslavačku, Zagrebačku, Karlovačku i Ličko-senjsku. Ruta prolazi i kroz tri biskupije Požešku, Sisačku i Gospićko-senjsku, a povezuje i Petrinjsku i Slunjsku vojnu kapelaniju te Sisačku policijsku kapelaniju.
"Marijanski zavjet za Domovinu" između ostalog obuhvaća upoznavanje s povijesno – kulturnom i prirodnom baštinom Republike Hrvatske, promiče temeljne vrijednosti naše Domovine i Domovinskog rata, pozitivno utječe na psiho-socijalni život branitelja, potiče iskorištavanje turističkih potencijala gradova i sela koja se nalaze na ruti kojom se prolazi, te potiče sportsko-rekreacijski turizam. Projekt je pokrenut u suradnji mladih i branitelja. Tijekom hodočašća u okviru kojeg se svakodnevno pješači dvadesetak kilometara, sudionici izriču zahvalnost i mole za slobodu, dostojanstvo, vjernost i napredak hrvatskog naroda, a svi građani pozvani su da im se pridruže prohodati dionicu koju žele odnosno mogu.

 
 
Btn_srgp


Btn_smz

Btn_LAG

Poštovani posjetitelji dobrodošli! Službene stranice Grada Popovača optimizirane su za novije generacije internet preglednika poput: Internet Explorera 8, Firefoxa 3.5. Ukoliko koristite starije preglednike poput Internet Explorera 6 ili 7, svakako nadogradite svoj preglednik. Na taj način osigurati ćete pravilno prikazivanje ove internet stranice, te iskorištavanje svih njenih mogućnosti.