Početna

Najave

U popovačku Bolnicu uvedena nova dijagnostička metoda – kolonoskopija, a u Ravniku uskoro odjel za palijativnu skrb
Petak, 21 Travanj 2017 12:57

novi aparat i odje u ravniku 3 mSisačko-moslavački župan Ivo Žinić i gradonačelnik Grada Popovače Josip Mišković te njihovi suradnici obišli su prostor Neuropsihijatrijske bolnice dr. Ivan Barbot Popovača u Ravniku, gdje se uskoro planira otvoriti odjel za palijativnu skrb.

„Objekt se sastoji od četiri bolesničke sobe u koje su smještena dva do tri korisnika, uz prateće sadržaje koje ti korisnici moraju imati - sanitarne čvorove i kupaone s prostorijama za osiguranje privatnosti, adekvatnim dimenzioniranim dnevnim boravkom, priručnom kuhinjom, sobom za doktora i medicinsku sestru"- objasnio je Rajko Kolarić, direktor tvrtke koja je izrađuje projektnu dokumentaciju, a koja će biti gotova za mjesec dana.
Ravnateljica popovačke bolnice Marina Kovač je tijekom ovog obilaska istaknula kako otvaranjem ovog odjela žele poboljšati kvalitetu njihovih usluga i pružiti neke nove sadržaje. „Ovdje govorimo o smještaju palijativnih bolesnika, osoba s Alzheimerovom bolešću ili demencijom. Ne zaboravimo da je naša Županija četvrta po broju dementnih osoba upravo zato jer imamo veliki broj starijih ljudi. Trebamo ovakav smještaj, on je posebno važan i za same osobe koje će ovdje biti smještene, kao i za njihove obitelji, jer nije lako nositi se sa svim problemima koji se pojavljuju" – poručila je Kovač.
Sisačko-moslavački župan Ivo Žinić, izrazivši veliko zadovoljstvo po pitanju ovog projekta, naglasio je da je ovo je samo jedan punkt koji će se u dogledno vrijeme urediti kako bi 10-tak osoba moglo imati jedan od najkvalitetnijih smještaja, jer postoji velika potreba za palijativnom skrbi na području naše županije, o čemu će Županija također i u budućnosti voditi brigu.
Nakon obilaska budućeg novog odjela, u popovačkoj bolnici je predstavljen novi uređaj za kolonoskopiju, a kako je objasnila ravnateljica Kovač, riječ je o novoj dijagnostičkoj metodi. „Sve više govorimo o porastu broja karcinoma debelog crijeva, a ovo je upravo jedna dijagnostička metoda koja može otkriti bolest rano, već u samom početku. Znate i sami da postoji nacionalni program za rano otkrivanje raka debelog crijeva pa se i mi na ovaj način uključujemo u ove aktivnosti. Time naša internistička poliklinika dobiva na još većem značaju i sigurno da će moći pružiti jednu kompletniju i kvalitetniju zdravstvenu uslugu za građane Sisačko-moslavačke županije, kao i za građane koji nam dolaze iz drugih županija"- izjavila je Kovač. S njom su se složili i župan Sisačko-moslavački, kao i gradonačelnik Grada Popovače.
Također, ovom prilikom Sisačko-moslavački župan Ivo Žinić uručio je ravnateljici Neuropsihijatrijske bolnice dr. Ivan Barbot iz Popovače Marini Kovač ključeve dva nova vozila. Kako je pojasnila ravnateljica Kovač, riječ je o sanitetskom vozilu vrijednom 350 tisuća kuna te osobnom vozilu vrijednom 120 tisuća kuna, koja će im pomoći u funkcioniranju bolnice i bolničkih službi.
Na putu do obilaska same Neuropsihijatrijske bolnice u Popovači, župan i gradonačelnik obišli su i jedan od stanova u vlasništvu bolnice, a koji je namijenjen smještaju medicinskog osoblja.

 
 
Btn_srgp


Btn_smz

Btn_LAG

Poštovani posjetitelji dobrodošli! Službene stranice Grada Popovača optimizirane su za novije generacije internet preglednika poput: Internet Explorera 8, Firefoxa 3.5. Ukoliko koristite starije preglednike poput Internet Explorera 6 ili 7, svakako nadogradite svoj preglednik. Na taj način osigurati ćete pravilno prikazivanje ove internet stranice, te iskorištavanje svih njenih mogućnosti.