Početna

Najave

Pripreme za jubilarnu, 50. Volodersku jesen
Ponedjeljak, 10 Travanj 2017 08:39

voloderska jesen mOve godine turizam ovog područja spajaju dva zlatna jubileja. Prije pola stoljeća utemeljeno je 15. svibnja 1967. godine Turističko društvo Garić Kutina. Ono je iste godine 1. listopada pod pokroviteljstvom Poljoprivredno industrijskog kombinata ili kraće PIK-a Moslavina pred podrumom Moslavačkog vinogorja priredilo organiziranu završnicu berbe grožđa.

Ta priredba imenom Voloderska jesen i danas je sinonim za rujanske dane u Moslavini. Spomenuto Turističko društvo do dvadeset je godina s njezinim rukovoditeljem Vladom Ilijašem bilo je njezin glavni organizator. Voloderci i sadašnji organizatori to u ovogodišnjoj jubilarnoj prigodi nisu zaboravili. Na sastanak užeg Odbora priredbe uz začetnika Vladimira Ilijaša, koncem prošlog tjedna pozvali su i dugogodišnjeg redatelja, scenaristu i voditelja Dragutina Pasarića. Svrha je bila da dragocjenim sjećanjima i iskustvom pomognu osmišljavanju slavljeničkog trenutka. Domaćinima sastanka potvrdili su spremnost na suradnju. U raspravi su uz sazivača sastanka Zvonka Kondresa, predsjednika Organizacijskog odbora priredbe Voloderska jesen sudjelovali i Dragan Šarčević, gradonačelnik Popovače, Ivana Mrčela Marušić, stručna suradnica TZG Popovača, te Josip Štrok, predsjednik KUU-a Moslavec iz Volodera Uz naglasak da čitava priredba od 9. do 17. rujna nosi jubilarni pečat dogovoreno da jedan od sadržaja u dvorani voloderskog Pučkog doma u riječi i slici, pjesmom i plesom, ali i ponudom s obližnjeg trsja donese sjećanje na ugođaje s jedne od starijih turističkih priredaba te vrste na tlu kontinentalne Hrvatske. Dogovoren je i tisak publikacije koja će zadržati minulo vrijeme s porukom poticajnom budućim priredbama. Date su i prijedlozi za kvalitetne promidžbene aktivnosti. S razlogom. Bilo je godina kada je imala i oko 15 tisuća posjetitelja, pa čak i goste iz svemira, nekada poznate sovjetske kozmonaute Leonova i Sevastjanova. Dakako i ove godine uz tradiciju berbe grožđa i vola na ražnju ponudit će bogat program: folklorni od nastupa najmlađih do revije običaja i pučke kulture brojnih KUD-ova, obveznu likovnu koloniju, susrete uz jahače arapskih konja... Ponudit će i plodove jeseni na izložbenom gospodarskom prostoru, a u večernjim satima i na glavnoj pozornici i bogat estradni program. (D.P.)

 
 
Btn_srgp


Btn_smz

Btn_LAG

Poštovani posjetitelji dobrodošli! Službene stranice Grada Popovača optimizirane su za novije generacije internet preglednika poput: Internet Explorera 8, Firefoxa 3.5. Ukoliko koristite starije preglednike poput Internet Explorera 6 ili 7, svakako nadogradite svoj preglednik. Na taj način osigurati ćete pravilno prikazivanje ove internet stranice, te iskorištavanje svih njenih mogućnosti.