Početna

Najave

Praćenje koncentracije peludi alergogenih biljaka uskoro i u Popovači
Petak, 07 Travanj 2017 13:04

hzjz mGrad Popovača ovih se dana uključuje u program praćenja koncentracije peludi alergogenih biljaka kako bi i građani Popovače imali peludni kalendar i precizne peludne prognoze.


Gradonačelnik Josip Mišković i predsjednica Gradskog vijeća Marija Starčević ponovno su se ovaj tjedan na ovu temu sastali sa ravnateljom Zavoda za javno zdravstvo Sisačko-moslavačke županije dr. Inoslavom Brkićom i njegovim suradnicama, voditeljicom Službe za zdravstvenu ekologiju Danijelom Prša Gavrić, dipl. ing., i zamjenicom ravnatelja Mirelom Komljenović, dipl. oec. kako bi realizirali suradnju na tom projektu.
Podsjetimo, Grad Popovača pokrenuo je inicijativu za sudjelovanje u programu praćenja koncentracije peludi alergogenih biljaka, a temeljem činjenice da je u populaciji sve više građana, a osobito djece, alergično na pelud. "Grad je osigurao sredstva za kupnju uređaja za mjerenje peludi u zraku, a kojeg bismo instalrali na području Grada Popovače. Interes nam je da ZZJZ Sisačko- moslavačke županije prati koncentraciju peludi alergogenih biljaka, kako bismo imali peludni kalendar i precizne podatke peludne prognoze, a koje ćemo objavljivati na službenoj internetskoj stranici Grada Popovače"- rekao je gradonačelnik Josip Mišković.

 
 
Btn_srgp


Btn_smz

Btn_LAG

Poštovani posjetitelji dobrodošli! Službene stranice Grada Popovača optimizirane su za novije generacije internet preglednika poput: Internet Explorera 8, Firefoxa 3.5. Ukoliko koristite starije preglednike poput Internet Explorera 6 ili 7, svakako nadogradite svoj preglednik. Na taj način osigurati ćete pravilno prikazivanje ove internet stranice, te iskorištavanje svih njenih mogućnosti.