Početna
Županica i načelnik sa suradnicima posjetili OPG Pribolšan u Ciglenici
Petak, 14 Listopad 2011 14:05

posjet-opg-pribolsan--mU okviru njihova jučerašnjeg posjeta Obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu Đure Pribolšana u Ciglenici, članovi županijske Udruge povrćara 'Vrt' izvijestili su sisačko-moslavačku županicu Marinu Lovrić Merzel i njezine suradnike o problemima s kojima se susreću u svojoj djelatnosti.

Kako su naglasili tijekom razgledavanja plastenika i otvorene površine OPG-a Pribolšan s raznovrsnim kulturama povrća, ova je godina bila osobito teška za proizvođače povrća u Sisačko-moslavačkoj županiji. U proljeće su svoje zdrave domaće proizvode bili primorani prodavati ispod svake cijene zbog epidemije e-coli u Europi, a suša koja je uslijedila većinu je povrćara dovela na rub opstanka. Domaćin jučerašnjeg susreta Đuka Pribolšan naglasio je kako od ožujka do studenog proizvođači povrća rade gotovo cijeli dan i sve rade sami, a zbog problema s plasmanom i rasta cijena repromaterijala sve je teže isplativo. Da nije poticaja Županije, te lokalnih i državnih poticaja, ne bi se uopće isplatilo ovo raditi"- naglasio je Pribolšan. posjet-opg-pribolsan-1

posjet-opg-pribolsan-3

 

Govoreći o potporama Županije povrtlarima, županica Marina Lovrić Merzel istaknula je kako se prioritetima smatraju navodnavanje i zaštita od elementarnih nepogoda. "To su projekti na koje ćemo dati poseban financijski naglasak. Problem plasmana ovakvih proizvoda zbog velikih interesnih lobija koji su dozvoljeni u Hrvatskoj, naše proizvođače stavlja u podređeni položaj i to mora prestati. Svi poticaji koje smo planirali ove godine će biti isplaćeni, a za iduću godinu očekujemo i nove. U tom smislu sigurno ćemo dobiti prijedloge i od ove županijske udruge čiji su članovi najavili opredjeljenje za proizvodnju kvalitetnog češnjaka"- istaknula je županica izrazivši zadovoljstvo činjenicom da je velik broj članova udruge iz populacije hrvatskih branitelja.

posjet-opg-pribolsan-v

posjet-opg-pribolsan-2

Osvrnuvši se na značajna sredstva koja Općina Popovača izdvaja za poticanje poljoprivredne proizvodnje na svom području, načelnik Josip Mišković naglasio je kako su samo prošle godine ta sredstva iznosila više od 1,4 milijuna kuna.

 
 
Btn_srgp

Btn_izbori_VMO_2019


Btn_smz

Btn_LAG

Poštovani posjetitelji dobrodošli! Službene stranice Grada Popovača optimizirane su za novije generacije internet preglednika poput: Internet Explorera 8, Firefoxa 3.5. Ukoliko koristite starije preglednike poput Internet Explorera 6 ili 7, svakako nadogradite svoj preglednik. Na taj način osigurati ćete pravilno prikazivanje ove internet stranice, te iskorištavanje svih njenih mogućnosti.