sastanak-eko-etno-mNa predstojećem sajmu Eko Etno Hrvatska Europa Tour Općina Popovača predstavit će se zajedno sa Gradom Kutinom te Općinama Topusko i Martinska Ves.

 

Najveći i najposjećeniji sajam ove vrste na hrvatskoj sajmišnoj sceni ove se godine održava od 26. do 30. listopada 2011. u iznimno atraktivnom prostoru novog poslovno-trgovačkog centra Green Gold u Zagrebu. Riječ je o devetom po redu Eko Etnu Hrvatska, dok se Eko Etno Europa i Eko Etno Tour održavaju po treći put. Predstavnici navedenih četiriju lokalnih jedinica na sastanku održanom u Popovači definirali su detalje oko organizacije zajedničkog nastupa. Kako je dogovoreno, na 60 četvornih metara izložbenog prostora predstavit će se po nekoliko izlagača iz svakog od ovih područja, a pri konačnom odabiru sudionika posebna će se pažnja voditi o raznolikosti ponude odnosno njihove djelatnosti.

Koordinator svih aktivnosti vezanih za nastup na ovogodišnjem Sajmu Ivan Trbušić istaknuo je ovom prilikom mogućnost da Općinu Popovača između ostalog predstavlja jedan od vinara s ovog područja te Radionica "Narodno tkivo i vezivo".
Govoreći o prošlogodišnjim iskustvima vezanima na nastup na Eko Etnu, načelnik Općine Martinska Ves Ivica Dadović zahvalio je Općini Popovača na uspješnoj suradnji. O tome, podsjetio je, najbolje svjedoči dobivena Povelja za najbolji nastup lokalnih jedinica na Sajmu.
Izrazivši podršku ovakvim aktivnostima, okupljene na ovom sastanku pozdravio je i općinski načelnik Josip Mišković.