obilazak_sportske_dvorane-mU Osnovnoj školi Popovača danas je održan radni sastanak na kojem su razmatrane mogućnosti unapređenja sigurnosti u školskoj športskoj dvorani.

Uvjerivši se u njezino iznimno loše stanje, u pratnji djelatnika OŠ Popovača školsku dvoranu danas je obišao općinski načelnik Josip Mišković.
„Pored 750 djece polaznika škole, športsku dvoranu za svoje aktivnosti koriste brojni klubovi odnosno športske udruge Općine Popovača. Ovim susretom željeli bismo Vam ukazati na problem ponašanja prema našoj zajedničkoj imovini"- kazala je pedagoginja Biserka Krivošić napomenuvši kako, posebno ponukani nedavnom nesrećom kada je konstrukcija gola pala na učenika, u školi nastoje učiniti sve kako bi se unaprijedilo stanje sigurnosti. U tom smislu škola se za pomoć obratila i Općini.

obilazak_sportske_dvorane1

obilazak_sportske_dvorane2
Složivši se s upozorenjem djelatnika OŠ Popovača da je nužno uvesti više reda u korištenju školske športske dvorane, načelnik Mišković istaknuo je kako će Općina, pored 100.000 kuna koje na godišnjoj razini izdvaja za kapitalna ulaganja u školi, osigurati dodatna sredstva u svrhu poboljšanja sigurnosti školske dvorane. Kako je dogovoreno, taj će se prostor na korištenje u određenim terminima ustupati pojedinim športskim udrugama, ali uz ugovor kojim će se jasno definirati prava i obveze korisnika.
Na sastanku u školi načelnik je naglasio i potrebu kvalitetnijeg održavanja vanjskih školskih igrališta najavivši kako će Općina u cilju uređenja tog prostora inicirati izradu njegova idejnog rješenja.obilazak_sportske_dvorane3
„S ovim sam problemom osobno upoznao i sisačko-moslavačku županicu Marinu Lovrić- Merzel, koja je rekla da u sanaciji školske dvorane možemo računati na podršku Županije pa će se pored redovnih izdvajanja, u ovu svrhu osigurati i dodatna sredstva"- naglasio je na današnjem sastanku vijećnik Općinskog vijeća Zdenko Krnjić.