Početna
Učenici područnih škola posjetili Popovaču
Srijeda, 06 Travanj 2011 13:18

posjet-podrucnih-skola-mUčenici područnih škola danas su posjetili Popovaču. Program njihova posjeta središtu Općine obuhvatio je i tradicionalni prijem kod načelnika Josipa Miškovića, gdje su imali priliku upoznati i njegova zamjenika Dragana Šarčevića te predsjednika Općinskog vijeća Ivana Pasanca.

Učenici četvrtih razreda iz Gornje Jelenske, Volodera, Potoka, Osekova i Strušca su za općinske čelnike pripremili niz zanimljivih pitanja. Najveći dio njih odnosio se na uređenje dječjih igrališta, no osnovnoškolci su velik interes izrazili i za rješavanje problema iz područja komunalne infrastrukture. Zanimale su ih i mogućnosti izgradnje pješačkih staza, sanacije prometnica kao i uvođenja autobusnih linija u pojedinim naseljima gdje su one ukinute. Domaćini su na kraju susreta koji se održava svake godine, male goste razveselili slatkišima.posjet-podrucnih-skola1

posjet-podrucnih-skola2
Učenici područnih škola obišli su danas i stari trijem u središtu Popovače gdje ih je s poviješću ovoga kraja te likom i djelom slikarice, učiteljice odnosno čuvarice zavičajne baštine Zorke Sever, upoznao predsjednik Likovnog društva "Moslavački krug" Josip Đoni Kovač. Polaznici nižih područnih razreda posjetili su i svoju matičnu školu te Knjižnicu i čitaonicu Popovača koja je za njih, kao i za polaznike pričaonice, organizirala besplatnu kazališnu predstavu 'Heidi'.

posjet-podrucnih-skola3

posjet-podrucnih-skola4

Veseloj publici koja je ispunila popovačku kino dvoranu do posljednjeg mjesta, radosna djevojčica Heidi ispričala je svoj doživljaj svijeta dočaravši im kroz razne događaje koji je to smisao prijateljstva i zdrave vedrine. Ova predstava u izvedbi Kazališta Merlin podsjetila je djecu da su ljubav i prihvaćanje sebe onakvima kakvi jesmo, najveći dar kojeg možemo dobiti s neba.

posjet-podrucnih-skola6

posjet-podrucnih-skola5

 

 

 
 
Btn_srgp

Btn_izbori_VMO_2019


Btn_smz

Btn_LAG

Poštovani posjetitelji dobrodošli! Službene stranice Grada Popovača optimizirane su za novije generacije internet preglednika poput: Internet Explorera 8, Firefoxa 3.5. Ukoliko koristite starije preglednike poput Internet Explorera 6 ili 7, svakako nadogradite svoj preglednik. Na taj način osigurati ćete pravilno prikazivanje ove internet stranice, te iskorištavanje svih njenih mogućnosti.