sajam-poslova2011-mPod pokroviteljstvom Općine Popovača i Sisačko- moslavačke županije u Popovači je danas u organizaciji Zavoda za zapošljavanje, Područne službe Kutina održan 4. Sajam poslova.

U evidenciji kutinske Područne službe Zavoda koja teritorijalno obuhvaća gradove Kutinu i Novsku te općine Jasenovac, Lipovljani, Velika Ludina i Popovača, trenutno je oko 5000 nezaposlenih, a mnogi od njih danas su na izložbenim pultovima brojnih tvrtki i ustanova potražili priliku za posao. "Kroz sajmove HZZ potiče izravni kontakt između poslodavaca i potencijalnih djelatnika, potiče na aktivnost u traženju posla, omogućava partnerstvo svih sudionika na tržištu rada, pruža informacije o mogućnostima obrazovanja, volontiranja, stipendiranja i cjeloživotnog učenja, te naglašava važnost znanja i vještina potrebnih na tržištu rada"- istaknuo je pročelnik HZZ-a Područne službe Kutina Ivan Masnec.

sajam-poslova2011-1

sajam-poslova2011-13
Predsjednik Hrvatske gospodarske komore SMŽ Boris Mesarić upozorio je kako se poslodavci žale da nema dovoljno kompetentne radne snage. „Nama treba radna snaga kvalificirana za složene tehnologije. Bitna je i fleksibilnost radne snage, a isto tako i cjeloživotno učenje i obrazovanje. Tu je velika uloga HZZ-a koji radi na tome, ali isto tako i svih struktura i lokalne zajednice, županije, države odnosno našeg školstva"- naglasio je Mesarić.
Zamjenik sisačko- moslavačke županice Andrija Rudić kazao je kako je Županija aktualnu krizu dočekala prilično spremno, a značajni napori ulažu se u smjeru osiguravanja uvjeta za otvaranje novih radnih mjesta. "Ove godine imamo ambiciozan plan ulaganja gotovo 15 mln milijuna kuna za poticaje u gospodarstvu"- naglasio je Rudić.

sajam-poslova2011-2

sajam-poslova2011-5
Ovogodišnji Sajam poslova kojemu je Popovača po prvi put bila domaćin, otvorenim je proglasio načelnik Josip Mišković. Kako je istaknuo, Općina Popovača kroz niz različitih mjera nastoji usprkos krizi zadržati razinu gospodarskog razvoja i u tom smislu uspjela je ostati na nogama. „Najveća snaga svakog gospodarskog subjekta leži u njegovim radnicima, i stoga je direktna komunikacija između poslodavaca i tražitelja posla kakvu osigurava ovaj susret, iznimno značajna"- rekao je Mišković dodajući kako je tvornica generičkih lijekova Pharmas koja bi uskoro u Popovači trebala započeti proizvodnju, jedan pozitivan primjer gospodarskog razvoja. Upravo je izložbeni pult tvrtke PharmaS bio jedan od danas najposjećenijih na Sajmu. PharmaS trenutno zapošljava 58 ljudi, a kako je najavljeno, do kraja godine planira zaposliti još 30-ak ljudi.

sajam-poslova2011-3

sajam-poslova2011-6

Velik interes posjetitelja ovogodišnjeg Sajma poslova u Popovači pobudio je i izložbeni pult šibenske tvrtke Solaris d.o.o. koja je iskazala značajnu potrebu za sezonskim radnicima. S ovog područja Solaris u tijeku turističke sezone planira zaposliti 50-ak, uglavnom ugostiteljskih djelatnika.sajam-poslova2011-7

sajam-poslova2011-8

sajam-poslova2011-10
U okviru 4. Sajma poslova posjetiteljima su se kroz multimedijske prezentacije predstavili PharmaS d.o.o., Košćal d.o.o., Neuropsihijatrijska bolnica 'Dr. Ivan Barbot Popovača' te tvrtka Solaris d.d. Šibenik odnosno Obrtnička komora SMŽ. U organizaciji kutinskog Gospodarskog kluba održan je i okrugli stol na temu "Oblici udruživanja gopsodarstvenika", dok je Obrtnička komora SMŽ za učenike osmih razreda OŠ Popovača pripremila informiranje o upisu u deficitarna obrtnička zanimanja. Ispred Doma kulture svoje su proizvode predstavili članovi Udruge vinogradara i voćara „Škrlet", Udruge pčelara „Lipa" te Udruge malih sirara Sisačko- moslavačke županije „Prevelac".

sajam-poslova2011-11

sajam-poslova2011-9