21-obljetnica-hdz-mOpćinski odbor HDZ-a Općine Popovača proslavio je 21. obljetnicu djelovanja na ovom području.

„Hrvatska demokratska zajednica u Općini Popovača nažalost već treći mandat provodi u oporbi zajedno sa svojim koalicijskim partnerima. Sa svojih šest vijećnika pokušava ukazati vladajućima na propuste te potaknuti određene aktivnosti. Iako su oporba, naši vijećnici uvijek podržavaju one odluke koje su važne za dobrobit svih građana ove Općine"- u svom obraćanju članovima i uzvanicima istaknuo je predsjednik OO HDZ-a Vladimir Gregurek te ocjenio kako su prošlogodišnji izbori za Vijeća mjesnih odbora za HDZ bili uspješni.21-obljetnica-hdz-1

„Vjerujem da će se naši predsjednici Vijeća mjesnih odbora u Gornjoj Gračenici, Voloderu i Potoku maksimalno založiti za što bolju kvalitetu života na ovom području. Želja nam je da Općina što prije dobije novu školu, kao i da se realizira uređenje dvaju trgova u centru Popovače ne zanemarujući pritom razvoj ostalih naselja"- rekao je Gregurek te izrazio zadovoljstvo pomlađivanjem stranke odnosno aktivnostima koje provodi Mladež OO HDZ-a.
Zahvalu na suradnji OO HDZ-a i čestitke na 21. obljetnici njihova djelovanja u Popovači uputio je načelnik Općine Josip Mišković. „Vijećnici HDZ-a u Općinskom vijeću konstruktivna su oporba, a suradnja s Vijećima mjesnih odbora na čelu kojih su predsjednici iz vaših redova, izuzetno je kvalitetna. U okviru donošenja odluka o realizaciji određenih projekata, kao načelnik svih građana Općine nikada nisam gledao iz kojih političkih stranaka dolaze vođe Mjesnih odbora, već smo se vodili isključivo prioritetima u potrebama naših naselja. O tome svjedoči koliko god je to moguće ravnomjeran razvoj čitavog područja Općine"- rekao je Mišković.

21-obljetnica-hdz-2
Đuro Vidmarović, jedan od osnivača HDZ-a, bivši saborski zastupnik i hrvatski veleposlanik u Ukrajini, pozdravljajući ovaj skup upozorio je na potrebu samokritičnosti, čišćenja redova unutar same stranke i vraćanja poštenju, pravnoj državi te samostalnom vođenju vanjske politike odnosno izvornim principima utemeljitelja HDZ-a Franje Tuđmana.
Svečanosti popovačkog HDZ-a nazočili su i saborski zastupnici Ivan Šantek i Ivanka Roksandić koji su ovom prilikom istaknuli borbu protiv korupcije u koju je HDZ, kako su naglasili, krenuo od sebe samih. „Trebamo vratiti ponos hrvatskom zastupniku odnosno političaru kojeg smo izgubili zbog takvih koji nisu dostojni ovog poziva. Svaki protest je nešto što je ispravno, ali ne ako se on pretvori u anarhiju"- rekla je Roksandić.
Proslavu 21. obljetnice djelovanja HDZ-a u Popovači svojim su nastupom uveličali članovi KUD-a 'Moslavka' iz Gornje Gračenice.21-obljetnica-hdz-3

21-obljetnica-hdz-5