Bogat program ovogodišnjeg obilježavanja „Noći muzeja" u kutinskom Muzeju Moslavine obuhvatio je i prezentaciju samostalnog istraživačkog rada 'Rimski kompleks Ciglenice u Osekovu' popovačkih učenica Tee Furde i Martine Đođo.

 

Podsjećamo, riječ je radu s kojim su ove učenice OŠ Popovača, tada osmašice, prošle godine pod mentorstvom profesorice Manuele Kujundžić uspješno sudjelovale na državnom natjecanju iz povijesti. Za navedeni uspjeh nagrađene su i od strane Općine Popovača.


Brojnim posjetiteljima četvrte po redu „Noći muzeja" u Kutini predstavljena je i izložba „Maraton arapskih konja- Od Lonjskog polja do Kopačkog rita". Održana je i promocija Kloštranskog haiku zbornika 2010., kao i predavanje na temu „Tradicija lončarske vještine" ravnateljice Muzeja Slavice Moslavac. Kustosi Muzeja Moslavine Ana Bobovac, Mladen Mitar i Jasmina Uroda Kutlić upoznali su posjetitelje sa svojim odjelima- povijesnim, arheološkim te Galerijom, a nije izostala niti mogućnost sudjelovanja u zanimljivim nagradnim igrama. U glabzenom programu nastupili su učenici kutinske Osnovne glazbene škole Borisa Papandopula, tamburaši FA Insulla Ivanich i Vokalna skupina „Kutinske dunje".