Turizam

TURISTIČKA PONUDA

Grad Popovača u kratkom vremenu svog postojanja bilježi izniman gospodarski napredak te postaje i interesantna turistička destinacija. Blizina autoceste, metropole ali i nekih većih europskih gradova, značajni su preduvjeti i za kvalitetan napredak u pogledu razvoja turizma na ovom području.

Što se ovog trenutka može ponuditi turistima?

  • Vinske ceste Moslavine nude kušanje naših najpoznatijih autohtonih vina s naglaskom na sortu Škrlet te, uz prethodnu najavu, tradicionalnih domaćih gastronomskih specijaliteta. U tom smislu već su prepoznatljive vinarije Miklaužić, Trdenić, Prpić, Florijanović, Restoran August, OPG Sambolek, Moslavačka klet u Voloderu.
  • Najveća gradska odnosno županijska turistička, kulturna i gospodarska manifestacija Voloderska jesen, koja se održava od 1967.g. u naselju Voloder, a obilježava početak berbe grožđa u našem kraju.
  • Različite kulturne manifestacije održavaju se i u svim ostalim naseljima na području Grada Popovača.
  • Blizina Moslavačke gore, sa ruševinama srednjovjekovnih utvrda, planinarskim i biciklističkim stazama, školom jahanja u Voloderu, arheološkim nalazištem Ciglenice u Osekovu.
  • Iznimno vrijedni sakralni objekti u Voloderu, Popovači, Osekovu, Gornjoj Jelenskoj te drvena kapelica iz 1718. godine u Donjoj Gračenici.
  • Poznati dvorci i kurije Erdödy u kojima je smještena Neuropsihijatrijska bolnica „Dr. Ivan Barbot".
  • Stružec, Osekovo, Potok i Donja Gračenica su rubna naselja Parka prirode Lonjsko polje- najvećeg zaštićenog močvarnog područja ne samo u Hrvatskoj već u cijelom Dunavskom porječju.
TURISTIČKA ZAJEDNICA GRADA POPOVAČE
 

 

TURISTIČKA ZAJEDNICA GRADA
P O P O V A Č E
Trg Grofova Erdodyja 5
44317 Popovača
tel. 044/652-486

mob. 099/333 0188

Administrativna referentica: Ksenija Tomac Špoljarić
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

Turistička zajednica Općine Popovača osnovana je 1997. godine na inicijativu tadašnjeg Općinskog poglavarstva. Službeni početak rada TZ je 01. rujna 1997. godine upisom Prijave u upisnik Turističkih zajednica pri Ministarstvu turizma. Za prvog predsjednika TZ imenovan je Zdenko Poljak iz Volodera, a za tajnika Zdenko Cvetko iz Popovače.
Turistička zajednica Grada Popovače djeluje kroz vertikalni sustav turističkih zajednica, a krovna institucija je Hrvatska turistička zajednica.
Neprofitabilna je organizacija kojoj je osnovna zadaća promidžba i promocija turističkih vrijednosti i potencijala Grada Popovače i okruženja, te stvaranje uvjeta za njihovo gospodarsko korištenje, sukladno koncepciji promidžbe turizma Hrvatske i Županije. Od 2001. do 2011. godine Turističkom zajednicom Općine Popovača predsjedao je Zdenko Cvetko. Na izbornoj skupštini održanoj 25. ožujka 2011. godine, za predsjednika iste imenovan je gradonačelnik Josip Mišković.

 

 

Stranica1 m

Stranica2 m

KONTAKT PODACI

Grad Popovača
Trg grofova Erdödyja 5
44317 Popovača

MB: 2595818
OIB: 73945204941

Tel: 044 679 750
Tel: 044 679 748
Fax: 044 679 140
e-pošta: grad@popovaca.hr

PODACI O RADNOM VREMENU

Dnevno radno vrijeme upravnih tijela Grada Popovače je od ponedjeljka do petka od 07:00 do 15:00 sati.
Uredovno vrijeme upravnih tijela Grada Popovače za rad sa strankama je radnim danima, od ponedjeljka do petka u vremenu od 08:00 do 13:00 sati. Dnevni odmor (stanka) upravnih tijela je u u vremenu od 10:00 do 10:30 sati.

© 2024 Grad Popovača. Sva prava zadržana. Design: Andrija Rudić, info@aldonia.hr Programiranje: Računalne djelatnosti "Roby"