Početna
Održana 11. sjednica Gradskog vijeća Grada Popovače
Srijeda, 25 Travanj 2018 12:58

11. sjednica vijeća 4 m11. sjednica Gradskog vijeća Popovače, koja je održana jučer, potvrdila je nekoliko tehničkih točaka dnevnog reda, među kojima je i usvajanje Odluke o stanju u prostoru za razdoblje od 2013.-2016. godine, a koje su prezentirali predstavnici JU Zavoda za prostorno uređenje SMŽ.

Vijećnici su donijeli i VIII. Izmjene i dopune prostornog plana uređenja Grada Popovače za 2018. godinu te je usvojen i plan gospodarenja otpadom za razdoblje od 2018.-2023. godine.
Predstavnici tvrtke Komunalni servisi d.o.o. podnijeli su financijsko izviješće o stanju u tvrtci koja brine o održavanju groblja i ostalim komunalnim djelatnostima na području Popovače, s ambicijom da se u dogledno vrijeme orijentira i na obavljanje zimske službe za što je potrebno opremiti tvrtku. Održavanje groblja lani je poduzeće koštalo 650.000 kn, a kako je rekao Marijan Belančić iz Komunalnih servisa Popovača, riječ je o uštedi od otprilike 200.000 kn u odnosu na prethodna razdoblja.
Financijsko izviješće u ime Turističke zajednice podnio je gradonačelnik Popovače, a kako se moglo čuti glavni cilj TZ Grada Popovače kroz razne aktivnosti i manifestacije je oživjeti kontinentalni turizam u što većoj mjeri, a prepoznatljivost vinskog područja sve je izraženija.
Na ovoj sjednici prisegu je dao novi vijećnik SDP-a Igor Ilčić koji će u narednom razdoblju obnašati dužnost na mjestu vijećnika Saše Jagarčeca (SDP) koji je svoj mandat stavio u mirovanje.
Na aktualnom satu vijećnike je između ostalog zanimalo može li Grad Popovača pomoći u sufinanciranju ostatka ograde, tzv. pastira u koju je Lovačka udruga Kuna iz Osekova do sada investirala 25.000,00 kuna zbog problema s divljači, zatim kako teče proces raspoređivanja poljoprivrednog zemljišta na području grada obzirom na zakon koji je u veljači usvojio Sabor RH, na što je Mišković odgovorio kako je Grad krenuo s tim poslom čim je donesen zakon. Postavilo se i pitanje o sanaciji udarnih rupa, na što je pročelnica UO za komunalni sustav i prostorno planiranje Ivka Nikolić Jež odgovorila da se uskoro očekuje početak rada asfaltnih baza i da će taj proces ubrzo krenuti. „Sanacija ceste u Zapolicu trenutno nije izgledna, ali treba razgovarati sa ŽUC-om" - odgovor je gradonačelnika Miškovića na pitanje jednog vijećnika, a također objasnio je da najveći dio sredstava ide za obnovu pješačke staze u Donjoj Gračenici i sanaciju Jelengradske ulice - presvlačenje od kružnog toka do mosta Jelenka, što ukupno iznosi otprilike 1,5 mln kn. Upoznao je i sve vijećnike s informacijom da će se pregovarati i s Moslavinom d.o.o. da se iznađu sredstva za rješavanje problema s vodovodnom mrežom u Potoku, s obzirom da mještani imaju problema s iskakanjem bojlera, žutom vodom, i učestalim puknućima.

 
 
Btn_srgp


Btn_smz

Btn_LAG

Poštovani posjetitelji dobrodošli! Službene stranice Grada Popovača optimizirane su za novije generacije internet preglednika poput: Internet Explorera 8, Firefoxa 3.5. Ukoliko koristite starije preglednike poput Internet Explorera 6 ili 7, svakako nadogradite svoj preglednik. Na taj način osigurati ćete pravilno prikazivanje ove internet stranice, te iskorištavanje svih njenih mogućnosti.