Početna
Održana 10. sjednica Gradskog vijeća
Petak, 30 Ožujak 2018 12:36

10gv mNa jučer održanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Popovače je sa prethodno predloženog Dnevnog reda povučena Odluka o prodaji nekretnina u k.o. Mali Lošinj.


Kako je obrazložio gradonačelnik Josip Mišković, Grad nije odustao od prodaje bivšeg Odmarališta Čikat već će, ukoliko to bude moguće, nastojati taj postupak provesti zajednički sa Gradom Kutina i Općinom Velika Ludina. "Budući je riječ o zemljištu u vlasništvu triju jedinica lokalne samouprave i sama inicijativa je pokrenuta zajednički, a Gradsko vijeće Grada Kutine odlučilo je zatražiti novu procjenu, sačekat ćemo je iako ne očekujemo veća odstupanja od prvotne procjene vrijednosti te nekretnine. Ukoliko Grad Kutina odluku o prodaji ne usvoji kroz mjesec, dva, Popovača će prodaju provesti samostalno"- istaknuo je gradonačelnik.
Popovački su vijećnici na 10. sjednici upoznati sa situacijom u Eko Moslavini kroz izvješće za 2017. godinu koje je prezentirala direktorica poduzeća Adrijana Cvrtila. Financijsko stanje u Eko Moslavini Cvrtila smatra problematičnim te je najavila rad na restrukturiranju tvrtke, kao i prijedlog novog cjenika komunalnih usluga.
Vijećnici su usvojili i Financijsko izvješće Zajednice sportskih udruga za proteklu godinu koje je predstavio predsjednik Zajednice Željko Kasik, kao i ona o izvršenju Programa gradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture odnosno o izvršenju Programa održavanja komunalne infrastrukture za 2017. godinu. Ukupno je za gradnju objekata i uređaja komunalne infrastrukture Grad Popovača lani izdvojio 3.098.992,24 kune, a za održavanje 6.776.821,97 kuna.
Na Aktualnom satu gradonačelnik je izvijestio vijećnike o ostvarenim sredstvima za projekt dogradnje Dječjeg vrtića Popovača u iznosu od 6,7 milijuna kuna, kao i o prijavi projekta za zapošljavanje žena kroz pomoć starijima pod nazivom 'ZAŽELI'. "U suradnji sa Razvojnom agencijom SIMORA Grad je u veljači prijavio ovaj projekt na Natječaj Ministarstva rada i mirovinskoga sustava. Projekt predviđa zapošljavanje 30 žena na vrijeme od dvije godine, a programom bi se obuhvatilo 120 korisnika s našeg područja"- naglasio je gradonačelnik.
Vijećnici su među ostalim pitanjima aktualizirali temu čišćenja zapuštenih zemljišta, potom odvodnih kanala, označavanja pješačkih prijalaza u centru Popovače, postavljanja signalizacije na pješačkom prijelazu u Strušcu, ograde oko groblja u Potoku, izgradnje vodovoda u Moslavačkoj Slatini, organizacije Voloderske jeseni, nastavku izgradnje Tržnice u Popovači, radova na sanaciji pješačke staze u Moslavačkoj ulici u Voloderu, radova na kanalizacijji ulice sv. Barbare u Voloderu.

 
 
Btn_srgp


Btn_smz

Btn_LAG

Poštovani posjetitelji dobrodošli! Službene stranice Grada Popovača optimizirane su za novije generacije internet preglednika poput: Internet Explorera 8, Firefoxa 3.5. Ukoliko koristite starije preglednike poput Internet Explorera 6 ili 7, svakako nadogradite svoj preglednik. Na taj način osigurati ćete pravilno prikazivanje ove internet stranice, te iskorištavanje svih njenih mogućnosti.