policija-u-zajedniciKontakt policajci Policijske postaje Kutina najavljuju preventivnu akciju 'Manje oružja- manje tragedije'.

 

"Obavještavamo Vas da će se kontakt policajci PP Kutina i djelatnici protueksplozijske zaštite Policijske Uprave sisačko-moslavačke, zajedno sa djelatnicima Hrvatskog centra za razminiravanje (HCR) s ciljem promoviranja preventivne akcije " Manje oružja - manje tragedije" u PP Kutina, dana 06.04.2013.g. u vremenu od 09:00 – 12:00 sati nalaziti u Popovači, Moslavačka bb, na prostoru održavanja sajma, gdje možete dobiti sve potrebne informacije oko dragovoljne predaje oružja.

Dana 17.04.2013.g . u vremenu od 09:00 – 12:00 sati kontakt policajci PP Kutina će se nalaziti u mjestu Gornja Gračenica, kod Društvenog doma, a ukoliko vremenski uvjeti budu nepovoljni nalaziti će se u prostorijama Društvenog doma, također poradi provođenja preventivne akcije „Manje oružja-manje tragedije".

Tijekom domovinskog rata gotovo da nije bilo kuće u kojoj se nije nalazilo oružja, oružje je bilo sredstvo obrane svoga kućnog praga, no treba biti svjestan činjenice da je domovinski rat na sreću svih nas završio i da svi mi živimo u miru, a naša djeca trebaju odrastati bez oružja u svojoj blizini.

Cilj održavanja ove akcije je potaknuti građane da dragovoljno predaju oružje, eksplozivna sredstva i streljivo koje imaju u svojim domovima, a za koje nemaju odobrenje, a upravo zbog sprječavanja posljedica koje nastaju nakon nestručnog rukovanja ili zlouporabe oružja.

Pozivamo sve građane koji žele dragovoljno predati oružje, eksplozivna sredstva i streljiva da mogu nazvati na broj telefona 646-106 ili 646-111, te će kod njih na adresu doći policijski službenici koji će preuzeti oružje.

SVI GRAĐANI KOJI DRAGOVOLJNO PREDAJU ORUŽJE ZA KOJE NEMAJU ODGOVARAJUĆA ODOBRENJA NEĆE BITI PREKRŠAJNO NITI KAZNENO SANKCIONIRANI, TE MOGU OSTATI POTPUNO ANONIMNI PRILIKOM PREDAJE ORUŽJA I EKSPLOZIVNIH SREDSTAVA "- stoji u obavijesti kontakt policajaca PP Kutina.