zupanica-u-popovaci-mNa tribini pod nazivom 'Razgovor sa županicom' sinoć održanoj u Popovači, uz čestitku povodom Dana žena županica Marina Lovrić Merzel izrazila je veliko zadovoljstvo što može pozdraviti stanovnike, kako je kazala, novog Grada Popovače.

„Vlada je jučer potvrdila i sada će to u utorak izglasati Sabor. Zadovoljili smo sve kriterije, imamo sedmi grad u Sisačko-moslavačkoj županiji što je odraz da je ova općina najviše napredovala, da je napravila velike gospodarske iskorake, naravno i zadovoljila sve uvjete u odnosu na broj stanovnika, povijest i kulturu koju ima iza sebe"- rekla je županica te istaknula da će Popovača u statusu Grada imati više prilika i mogućnosti za projekte i razvoj koji u konačnici trebaju pridonijeti otvaranju novih radnih mjesta. „Dvadeset godina u Hrvatskoj se nije dogodila promjena statusa općine u grad i to što Popovača postaje grad velik je zajednički iskorak i naš zajednički uspjeh. To obilježava osam godina kvalitetne suradnje županije i dosadašnje općine Popovača i partnerstva sa građanima"- napomenula je županica dodajući kako je u tom periodu u općinu Popovača uloženo 122 milijuna kuna.

zupanica-u-popovaci-3

zupanica-u-popovaci-2

zupanica-u-popovaci-7

Pored osvrta na realizirane programe i projekte na ovom području u razdoblju od 2005. do 2012. godine, županica je u okviru ovog susreta s građanima najavila i dva velika projekta u Gradu Popvači ove godine: gradnju nove zgrade osnovne škole sa športskom dvoranom i gradnju novog odjela forenzike u Neuropsihijatrijskoj bolnici 'Dr. Ivan Barbot' Popovača. Radovi na izgradnji nove osnovne škole, istaknula je, kreću kroz dva tjedna.zupanica-u-popovaci-9

zupanica-u-popovaci-4

zupanica-u-popovaci-5
„Sve i jedan projekt kojeg smo planirali i realiziramo. Izgradili smo cestu Popovača – Kutina preko Novske do Borovca vlastitim sredstvima, tako gradimo i školu, a nova je forenzika najveći projekt javno- privatnog partnerstva u Hrvatskoj"- naglasila je županica. Predstavljeni su i županijski projekti u području turizma te potpore u postupku legalizacije gospodarskih objekata OPG-a, te projekti fiskalizacije i uvođenja interneta i online bookinga u turističkim OPG-ima.zupanica-u-popovaci-6

zupanica-u-popovaci-1
U razgovoru s građanima Popovače bilo je riječi o projektima i svakodnevnim životnim problemima. Na kraju je zaključeno i poručeno kako će u zajedništvu i partnerstvu Županije i Grada Popovače biti učinjeno sve kako bi se povećao broj novih radnih mjesta i unaprijedila kvaliteta života građana i općeg standarda.