prvi-dan-skole-mKako je tijekom jučerašnjeg posjeta OŠ Popovača najavila sisačko- moslavačka županica Marina Lovrić Merzel, izgradnja nove osnovne škole u Popovači započet će do kraja mjeseca rujna.

„U školi je napravljeno puno kako bi djeca i učitelji imali kvalitetnije uvjete za rad. Nova osnovna škola bit će najljepša škola ne samo u Popovači, već i na području Moslavine. Riječ je o projektu vrijednom 52 milijuna kuna, a zajednički je to uspjeh škole, Općine i Županije"- istaknula je županica pozdravljajući prvašiće kojima je zaželjela puno sreće i zabave u učenju.

prvi-dan-skole-1

prvi-dan-skole-7

prvi-dan-skole-3

prvi-dan-skole-8
U matičnoj i pet područnih škola OŠ Popovača ove je godine upisano 90 prvašića. Škola trenutno broji 850 učenika u 44 razredna odjela i škola je s najviše učenika u Županiji no usprkos nedostatku prostora i otežanim uvjetima rada škola postiže izvanredne rezultate na županijskim, državnim pa i natjecanjima međunarodnog karaktera.
Zaželivši im da budu ponos svojim roditeljima, školi i lokalnoj zajednici u cjelini, prvašiće je u ime Općine pozdravio zamjenik općinskog načelnika Dragan Šarčević. U sklopu nacionalne kampanje MUP-a za sigurnost djece u prometu pod nazivom «Poštujte naše znakove!», policajci PP Kutina su prvog dana nove školse godine nadzirali promet kod popovačke škole.

prvi-dan-skole-5

prvi-dan-skole-9

prvi-dan-skole-6
U okviru svog posjeta OŠ Popovača, županica Marina Lovrić Merzel izrazila je uvjerenje kako će Općina Popovača uskoro postati Grad Popovača. „Županija će pružiti punu potporu Općini Popovača da krene u proceduru promjene statusa iz općine u grad jer to zaslužuje i obzirom na broj stanovnika, i na pozitivne gospodarske trendove, svoj Proračun, povijesne i niz ostalih argumenata"- zaključila je županica Lovrić Merzel.