promocija-skrivena-moslavina-mU kutinskom Domu kulture održana je promocija fotomonografije „Skrivena Moslavina" mladog autora Luke Tomca iz Gornje Jelenske.

Gora, Polje, Livada i Čovjek – poglavlja su ove knjige koju su predstavile etnologinja Slavica Moslavac i Jagoda Munić iz Zelene akcije. „Luka je time želio zabilježiti trenutak života, pokreta i smirenosti koju pružaju Moslavačka gora i Lonjsko polje. To može učiniti samo netko tko je zaljubljen u taj kraj i vrlo strpljiv"- rekla je Moslavac.
"Skrivena Moslavina" svojevrsna je oda rodnom kraju i to je odličan primjer ljubavi prema zavičaju. Iz svake Lukine fotografije izvire vještina čekanja pravog trenutka, a naslov knjige prigodan je obzirom da se vrlo malo zna o Moslavini. Knjiga će stoga dati velik doprinos da se ova ljepota prepozna i izvan Moslavine"- napomenula je Jagoda Munić osvrnuvši se ovom prilikom i na dugogodišnji intenzivan rad Luke Tomca na različitim kampanjama odnosno umrežavanju mladih iz EU. Kroz taj je angažman, naime, proputovao mnogim zemljama svijeta a uskoro izdaje i knjigu o Arktiku.tomac-1

tomac-2
Kako je na kutinskoj promociji rekao sam autor, jedan od razloga izdavanja "Skrivene Moslavine" upravo je nezainteresiranost i pasivnost Moslavčana prema prirodnim resursima ovog kraja.

tomac-3
Kako "Skrivena Moslavina" ne bi ostala samo lokalna priča, knjiga donosi i prijevod na engleski jezik, a od 15.000 fotografija prikupljenih u periodu od 2009. do 2012. godine kada je stvarana, u knjizi je objavljeno njih stotinjak.