drzavno-engleski-mVelik broj učenika Osnovne škole Popovača ostvario je iznimne rezultate na ovogodišnjim županijskim i državnim natjecanjima.

Među njima su se svojim uspjesima posebno istaknuli Vilim i Dorijan Lendvaj koji su, podsjećamo, pod mentorstvom Darka Rakića izborili prva mjesta na državnom natjecanju iz informatike, kao i Alisa Zobel koja je OŠ Popovača predstavljala na državnom natjecanju iz engleskog jezika održanom u Makarskoj osvojivši 3 mjesto.
„U kategoriji osmih razreda, Alisa je u pismenom dijelu natjecanja u svim zadacima postigla 75 bodova od mogućih 80 i bila prva na ljestvici poretka. Nakon usmenog dijela ispita izrađena je tablica konačnoga poretka i proglašeni su pobjednici. Alisa je zauzela visoko 3. mjesto. Ovako snažan uspjeh postigla je zahvaljujući svojem talentu, svojoj upornosti, natjecateljskom duhu i izuzetnoj motiviranosti. Niti jedan učenik naše županije nije postigao takav uspjeh u kategoriji osmih razreda od 1997. godine od kada se provode natjecanja"- ističe njezina učiteljica engleskog jezika Snježana Pavić posebno naglašavajući da Alisa nije putovala u zemlje engleskog govornog područja, nije pohađala škole stranih jezika niti je imala dodatne izvore učenja koja su dostupna učenicima iz većih gradova, pa stoga njezin uspjeh dolazi još više do izražaja. „Alisa Zobel je prava pobjednica državnog natjecanja"- zaključuje Snježana Pavić, inače i članica Državnog povjerenstva koja je ove godine bila ispitivač i ispravljač u kategoriji 2B.

Kao i proteklih godina, općinski načelnik Josip Mišković će sa suradnicima održati prijem učenika koji su izborili prva mjesta na županijskim i državnim natjecanjima te njihovih mentora.