Noc-muzeja2012mMuzej Moslavine u Kutini tradicionalno se uključuje u manifestaciju „Noć muzeja" koja se održava posljednjeg petka u siječnju u muzejima, galerijama i srodnim kulturnim institucijama diljem Hrvatske.

Ovogodišnja Noć muzeja u Muzeju Moslavine u Kutine 27. siječnja od 18 sati nudi sljedeći program:

 

 

Galerija Muzeja Moslavina, 18,00 sati

* Međunarodna likovna izložba profesora s Akademije likovnih umjetnosti Široki Brijeg - Franjevačka galerija (BiH). Trenutno na ALU na Širokom Brijegu stručne i teorijske predmete predaje 18 nastavnika, predavača i asistenata – likovnih umjetnika.
To su slikari: Anto Kajinić, Antun Boris Švaljek, Brnimir Bartulović, Svetislav Cvetković, Ivana Ćavar, Mladen Ivešić, Silva Radić, Josip Mijić i Dragana Nuić Vučković; kipari: Stjepan Skoko, Nikola Vučković, Ilija Skočibušić, Ilija Kegelj i Dalibor Nikolić, te grafičari: Igor Dragičević, Miro Petric, Darko Dugandžić i Antonija Gudelj.

noc-muzeja-dokumentarac_seic

noc-muzeja-brkan_bilanca

Muzej Moslavine od 19,30 do 24,00 sata

* Predstavljanje novih knjiga pjesama Božice Brkan
a) Bilanca 2.0, odabrane ljubavne i ostale štokavske pjesme
b) To Toni - Molitva za tihu sućut
sudjeluju promotori Dragutin Pasarić i Đuro Vidmarović, te autorica Božica Brkan.
* Predstavljanje dokumentarnog filma Lipa, autora Roberta Šeića iz Kutine. Dokumentarni film Lipa bavi se vremenom i prostorom izvan današnjeg stila i načina života, mjestom okupljanja ljudi koji žive polakše i ležernije...a sve ih vezuje staro drvo Lipe oko kojega se generacijama okupljaju. Priča je to puna sjete, ali i romantična saga o vječnoj potrazi za kutkom u kojemu nema strke, zbrke i stalnog nedostatka vremena...
* Glazbeni program – Matej Vuković, Učenici glazbene škole „Borisa Papandopula" i tamburaši KUD-a „Ivančice", Kutina
* Zanimljivosti iz muzejskih zbirki - nagradne igre