lado-mTamburaški orkestar "Ratimir Joža Prosoli" organizator je Božićnog koncerta Ansambla "LADO" koji će se u Domu kulture u Popovači održati u ponedjeljak, 19. prosinca s početkom u 19 sati. Ulaz na koncert je besplatan.

 

 Ansambl narodnih plesova i pjesama Hrvatske "LADO" profesionalni je folklorni ansambl osnovan sa zadaćom da prikuplja, umjetnički obrađuje i scenski prikazuje najljepše primjere bogate hrvatske glazbene i plesne tradicije.

LADO raspolaže sa repertoarom u kojem se iznad svega poštuje izvorna, autentična narodna umjetnost. Istovremeno, ovaj se ansambl pojačano zanima i za sakralne glazbene tradicije. Tako je 1990. godine otvoren projekt "Crkvena godina u hrvatskom pučkom kazivanju" čime je LADO krenuo u sustavno istraživanje hrvatske sakralne glazbe pučke provenijencije, dotada gotovo potpuno zanemarene, potisnute i zaboravljene. Interes je najprije usredotočen na pjesme božićnog ciklusa, zatim na trikraljski i uskršnji ciklus.Kroz protekle godine nastao je sada već respektabilan sakralni repertoar čije izvođenje potvrđuje značajne vokalne i instrumentalne mogućnosti Ansambla.
Za svoj rad i zasluge u promicanju nacionalne baštine, LADO je dobio mnoge nagrade i priznanja. Sve to, uz čudesno bogatstvo i raznolikost folklornog izraza na tako malom prostoru kao što je Hrvatska, čini LADO jedinstvenim u svijetu, što je prepoznala i publika u brojnim svjetskim koncertnim dvoranama u kojima je LADO nastupao na svim kontinentima.