dani-kruha-mU Vatrogasnom domu u Popovači otvorena je izložba ručnih radova i starinskih uporabnih predmeta Moslavine koju su u povodu Dana kruha pripremili Turistička zajednica Općine Popovača, Forum žena i Muzej Moslavine Kutina.

Posebno atraktivan dio ovogodišnje izložbe u povodu zahvalnosti za plodove zemlje predstavlja pet turističkih pregača Banovine, Pokuplja, Hrvatske posavine i južne Moslavine o kojima je na sinoćnjem otvorenju govorila ravnateljica kutinskog Muzeja Slavica Moslavac. "Riječ je o donaciji Ivana Lackovića Kroate koji je '60.-ih odnosno '70.- ih godina sakupljao to bogatstvo našeg kraja naposljetku ga darovavši Centru za kulturu u Đurđevcu gdje se danas nalazi 60-ak prekrasno izvezenih svečanih pregača. Umijeće ženskih ruku nema premca, to je najslikovitiji dio tradicijskog kostima odnosno odjeće ovog kraja"- rekla je Moslavac koja se osvrnula i na najistaknutije motive i boje kao i razlike mladenačkih od nošnji udanih žena.

dani-kruha-1

dani-kruha-6

Riječi dobrodošlice okupljenima je uputila predsjednica Foruma žena Đurđica Lopac, a Izložbu povodom Dana kruha otvorenom je proglasila zamjenica općinskog načelnika Kristina Ričković- Rusan. Susret su svojim nastupom uveličali osnovnoškolci pod voditeljstvom učiteljica Marije Potočki i Nataše Deklman. Izložbu koja je otvorena do 20. listopada do 18 sati, razgledale su i skupine učenika OŠ Popovača kao i polaznici Dječjeg vrtića.dani-kruha-2

dani-kruha-5

dani-kruha-3