sveta-ana-osekovo-mU Osekovu se u utorak održava svečana proslava blagdana sv. Ane, nebeske zaštitnice župe.

Središnjoj svečanosti prethodi trodnevna priprava, koja kreće u subotu krunicom s početkom u 18.20 sati. Svetu misu koja počinje u 19 sati predvodit će fra Petar Cvekan, odgajatelj bogoslova u Zagrebu.
Nedjeljna priprava kreće krunicom u 18.20 sati, a misu s početkom u 19 sati predslavit će Mariano Passerini, redovnik Sinova Bezgrješnog Začeća (CFIC) iz kutinske Kuće brata Ivana Bonifacija Pavletića. U večernjim satima nakon mise će se u Osekovu održati ženski turnir u odbojci u kojem će snage odmjeriti ekipe iz Potoka, Strušca i Osekova.
Priprava za proslavu svetkovine nastavlja se u ponedjeljak Euharistijskim klanjanjem s početkom u 18.20 sati, nakon čega u 19 sati slijedi sveta misa koju će predvoditi vlč. Nikola Majcen, župnik iz Budaševa u pratnji tamošnjeg crkvenog zbora. Program obilježavanja blagdana sv. Ane u Osekovu u ponedjeljak će obuhvatiti i večernji nogometni turnir.
Svečano misno slavlje u utorak, 26. srpnja, na sam blagdan sv. Ane započinje u 11 sati. Misu će predvoditi fra Branko Malekinušić koji ove godine slavi 25. obljetnicu svećeništva, a propovijedat će fra Stjepan Lovrić, prof. povijesti u Srednjoj školi Visoko.
Kako najavljuje upravitelj župe sv. Ane Nedeljko Pišković, druženje se nakon misnog slavlja nastavlja ispred crkve sv. Ane u Osekovu uz program kulturno- umjetničkih društava s područja župe te izložbu rukotvorina i domaćih proizvoda.