kontaktopcinaIz LAG-a Moslavina pozivaju sve gospodarstvenike s područja Općine Popovača da u svrhu izrade lokalne razvojne strategije ispune priloženi anketni upitnik.

"Jedinice lokalne uprave i samouprave (JLS) općine; Dubrava, Hercegovac, Križ, Kloštar Ivanić, Velika Ludina, Popovača i Velika Trnovitica te gradovi; Čazma, Garešnica, Ivanić -Grad i Kutina inicirali su osnivanje Lokalne akcijske grupe (LAG-a) "Moslavina" koja obuhvaća područje jedinica lokalne samouprave iz tri županije; Zagrebačke, Bjelovarsko-bilogorske i Sisačko-moslavačke.

Cilj LAG-a je stvaranje održive razvojne strategije koja će se provoditi uz očuvanje prirodnih dobara i vrijednosti, a dio je LEADER pristupa za ruralni razvoj koji u Hrvatskoj provodi Ministarstvo poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja. LEADER, koji je nekad bio inicijativa Europske unije, a danas je temeljni dio Programa za razvoj ruralnog prostora EU, pokazao se kao uspješan i inovativan model ruralnog razvoja na tim prostorima.
Da bi se LAG „MOSLAVINA" pokazao uspješnim u kasnijoj implementaciji, potrebno je izraditi lokalnu razvojnu strategiju. Vjerujemo da će nam razvojna strategija pomoći u rješavanju gospodarskih izazova s kojima se suočavamo. Pomoću njega usmjeriti ćemo aktivnosti i resurse prema cilju poboljšanja gospodarskog stanja za naše građane, naša poduzeća i našu lokalnu samoupravu. Poslužit će i kao alat za privlačenje poslovnih ulagača.

Lokalnu razvojnu strategiju izraditi će radna skupina sastavljena od lokalnih dužnosnika, poduzetnika i istaknutih pojedinaca u zajednici. Stoga vas molimo da se pridružite toj iznimno važnoj radnoj skupini. Vjerujemo da će vaše znanje i iskustvo uvelike pridonijeti ovom nastojanju. Sudjelovanje u radu radne skupine zahtijeva posvećivanje vremena za sastanke i sudjelovanje u raspravama. Iskreno se nadamo da ćete moći preuzeti ovu obvezu, te nam pomoći pri izradi iste na način da osobno prisustvujete sastancima i/ili da nam dostavite priloženi Upitnik faxom ili mailom kako bi imali i Vaše mišljenje – koje nam je uistinu potrebno i važno.

Priloženi anketni upitnik ima za cilj prikupljanje ocjene o poslovnoj klimi među direktorima lokalnih poduzeća, vlasnicima obrt i OPG-a, te nam daje važne smjernice za daljnji razvoj. Poduzetnici znaju najbolje kako snage i slabosti lokalnog okruženja utječu na rad poduzeća.
Suprotno od statističkih podataka, koji nam kazuju što se već dogodilo, predloženi anketni upitnik među poduzetnicima pružiti će nam informacije o tome što će se tek dogoditi. Informacije o povećanju ili smanjenju broja zaposlenih, gradnji ili prenamjeni objekata ukazuju na to u kom se smjeru kreće lokalno gospodarstvo. Informacija o tome zašto se te odluke donose posebno je važna jer pomaže u određivanju točaka intervencije razvojne strategije, te nam se nameće kao obveza da se Vama poduzetnicima pruži što bolja poslovna podrška kroz pravovaljano planiranje.
Podaci dobiveni u anketnom upitniku će se prikupiti, obraditi, te biti objavljeni samo kao zbirni podaci, bez pojedinačne pismene objave.

Molimo Vas da ispunjenu anketu dostavite u Gospodarski Klub Kutina, mail-om na e-mail adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili na adresu Gospodarski Klub Kutina, Tržna 8, 44 320 Kutina.

Za sve dodatne informacije ili za eventualno uključenje u radnu grupu za izradu Strategije, molimo Vas da kontakirate gospođu Anicu Lenart, na broj telefona: 044/633-655, 091/44320-10 ili na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite."- ističu iz LAG-a Moslavina.

 

Anketni upitnik za gospodarstvenike