ivanje2mU okviru programa tradicionalne proslave Ivanja u Gornjoj Jelenskoj održana je igra natezanja brvi preko vode koja iz godine u godinu oduševljava brojne posjetitelje ove manifestacije.

Najborbenijom natjecateljicom ovogodišnje igre proglašena je Martina Andlar, a hrabrim sudionicima nagrade je uručio gradonačelnik Delnica Marijan Pleše.

ivanje21

ivanje22

ivanje23

ivanje24
Posebnu pažnju posjetitelja središnjeg programa Ivanja privukla je prezentacija i degustacija tradicionalnih jela iz krajeva odakle su doselili stari Jelenčani. Članovi „Češke besede" iz Lipovljana predstavili su se ukusnim slasticama, a Delničani specijalitetom 'Delnički želuci' koji je u tom kraju neizostavan dio uskršnje blagdanske trpeze. Doseljenici iz Bosne i Hercegovine oduševili su različitim vrstama pita, a domaćini su za ovu priliku po starinskom receptu pripremili 'bele devenice' i bazlamaču.

ivanje26

ivanje27

ivanje28

ivanje230

ivanje29
U sklopu tradicionalnog «Zavičajnog teatra Ive Serdara» Popovačka podružnica Ogranka Matice hrvatske Kutina ugostila je glumca i redatelja Renea Medvešeka te glazbenika Čedu Antolića koji su izveli glazbeno-scenski recital «Grad» posvećen Vukovaru i literarnom stvaralaštvu Siniše Glavaševića. U želji da se sačuva njegovo sjećanje na Vukovar, Matica hrvatska tiskala je knjigu sabranih priča Siniše Glavaševića koje je on, samo nekoliko dana prije pada grada, poslao kolegi Mladenu Kušecu. Kako je uoči iznimno dirljive izvedbe u Gornjoj Jelenskoj kazao Rene Medvešek, knjiga je svjedočanstvo jednog teškog vremena. Te priče Siniše Glavaševića predstavljaju poruke ljudima koji žive negdje drugdje, u miru, sa željom da im prenese iskustvo što je to u životu bitno i što nam doista treba da bismo bili sretni i ispunjeni.

ivanje-23

ivanje-21