antunovo-mJučer održanim Državnim susretom branitelja Hrvatske i današnjim svečanim misnim slavljem, u Voloderu je obilježen blagdan sv. Antuna, zaštitnika sela.

Državne susrete branitelja Hrvatske je već 12. godinu zaredom u Voloderu organizirala Županijska podružnica Udruge branitelji Hrvatske odnosno njezin Ogranak Voloder. U športskom dijelu susreta sudionici su se natjecali u pet disciplina, a nakon svete mise upriličen je i kratki kulturno- umjetnički program u izvedbi KUD-a „Moslavec".

antunovo2
„Susreti nažalost iz godine u godinu okupljaju sve manji broj sudionika, i braniteljska populacija u tom smjeru doista mora nešto poduzeti. Ovogodišnji program UBH je obogatio angažmanom šestero izlagača. Svoje su proizvode i rukotvorine naime predstavili Radionica „Narodno tkivo i vezivo" iz Osekova, Udruga Voloderska jesen, Udruga „Iskra" iz Novske, „Mara" iz Kutine, braniteljska radionica pri NPB „Dr. Ivan Barbot" te Vinarija Florijanović"- kazao je predsjednik voloderskog Ogranka UBH Željko Pačarek.

susreti-branitelja-2

susreti-branitelja-3

susreti-branitelja-4

susreti-branitelja-5
Sudionici 12. Državnih susreta branitelja tradicionalno su u spomen na poginule i umrle hrvatske branitelje položili vijence i zapalili svijeće na mjesnom groblju u Voloderu. Odavanju počasti je u ime Općine Popovača nazočio zamjenik općinskog načelnika Dragan Šarčević.susreti-branitelja-1

susreti-branitelja-6

susreti-branitelja-7

susreti-branitelja-8