dan-skole-2011-mOsnovna škola Popovača jučer je obilježila Dan škole.

Trenutno jedna od najvećih škola na području Sisačko- moslavačke županije utemeljena je 1894. godine. Svečanost proslave Dana škole bila je prilika da se prigodnim darovima izrazi čestitka i zahvalnost najupješnijim učenicima koji su tijekom ove školske godine izborili vodeća mjesta na županijskim odnosno državnim, pa i međunarodnim natjecanjima. Kako je istaknuo ravnatelj OŠ Popovača Stanislav Kos, na županijskim natjecanjima sudjelovalo je čak 37 popovačkih učenika, a rezultati bi zasigurno bili još bolji kada bi se nastava odvijala u jednoj smjeni. „Da bi postigli još kvalitetniji rad s djecom, morali bismo raditi u jednoj smjeni, jer na ovaj način nama su učenici, pogotovo putnici, ipak zakinuti za određene stvari. Upravo to i predstavlja cilj nove škole"- rekao je Kos.

dan-skole-2011-2

dan-skole-2011-7
Dugoočekivani početak izgradnje nove osnovne škole u Popovači odgodile su i administrativne zapreke, naglasio je jučer predsjednik Županijske skupštine SMŽ Željko Kardaš. „Kako i sam zakon predviđa, najprije se tražilo da nova škola bude prilagođena za jednosmjensku nastavu. Kasnijim dopisom nadležno ministarstvo zahtijeva da se škola izgradi prema standardima dvosmjenske nastave"- istaknuo je Kardaš.
Iako je riječ o ustanovi u nadležnosti Županije, osiguravanju što kvalitetnijih uvjeta rada Osnovne škole Popovača značajno pomaže i Općina. „Općina godišnje osigurava preko 100.000 kuna za tzv. kapitalna ulaganja, no ukupno se za školstvo izdvaja oko 1,2 milijuna kuna. Najveći dio tih sredstava odlazi neposredno djeci, i to preko subvencija prehrane, prijevoza, podmirivanja troškova škole plivanja odnosno škole u prirodi, pomoći onima čiji su roditelji u teškoj financijskoj situaciji itd. Pored toga znatna sredstva ulažu se i u uređenje okoliša te građevinske radove u područnim školama, gdje se ističu i školski objekti u Donjoj i Gornjoj Gračenici"- kazao je općinski načelnik Josip Mišković.dan-skole-2011-3

dan-skole-2011-4

dan-skole-2011-5

dan-skole-2011-6
Nakon prigodnog programa kojeg su u Domu kulture izveli učenici, obilježavanje Dana OŠ Popovača nastavljeno je uz športska natjecanja.