konvencija-sdp-mOpćinska organizacija SDP-a Popovača održala je izvještajnu konvenciju.

Predstavljajući Izvješće o radu u prošloj godini, predsjednik popovačkog SDP-a Željko Kasik podsjetio je na aktivnosti članova kroz Forum mladih, Forum žena, Općinsko vijeće odnosno Odbore za poljoprivredu, komunalnu djelatnost i turizam te Turističku i Zajednicu športskih udurga. „Forum žena i mladi forumaši zajedno su organizirali obilježavanje Međunarodnog dana žena, Praznika rada, Dana kruha i kolača, te tradicionalni posjet pacijentima oba odjela NPB „Dr. Ivan Barbot" u Ravniku, a u povodu uskršnjih i božićnih blagdana. Naši vijećnici su u okviru aktualnog sata na svim sjednicama Općinskog vijeća upućivali pitanja i prijedloge vezane za razvoj lokalne zajednice i interese građana u svim segmentima. U rujnu 2010. godine osnovana je i Udruga za razvoj i unapređenje poljoprivrede SMŽ koja je već organizirala nekoliko predavanja za stočare, nove posjete njemačkih poljoprivrednika Općini Popovača odnosno uzvratni posjet naših poljoprivrednika Njemačkoj, te razvila suradnju s Veterinarskim i Agronomskim fakultetom, Srednjom školom „Bartol Kašić" iz Grubišnog polja i Visokom školom u Križevcima"- naglasio je Kasik.

konvencija-sdp-1

konvencija-sdp-2

konvencija-sdp-6
Pozdravljajući ovogodišnju izvještajnu konvenciju OO SDP-a Popovača, predsjednica Županijske organizacije SDP-a Sisačko-moslavačke županije, koordinatorica za VI. izbornu jedinicu, županica Marina Lovrić Merzel istaknula je kako je riječ o jednoj zdravoj organizaciji koja ima velik potencijal. „Posebno veseli da je, upravo iz ove organizacije, troje mladih članova odlučilo sazvati prvu tiskovnu konferenciju što će postati redovna aktivnost"- rekla je Lovrić Merzel. Odgovarajući na pitanje SDP-ova vijećnika Zdenka Krnjića vezano za izgradnju nove osnovne škole u Popovači, županica je podsjetila kako su za projektnu dokumentaciju Općina Popovača i Županija izdvojile 4,2 milijuna kuna. „Nova škola u Popovači ni ove godine nije uvrštena u državni proračun. Riječ je o projektu ukupne vrijednosti 65 milijuna kuna, a nitko od privatnih investitora u ovom trenutku nije  spreman ući u ovo ulaganje"- rekla je županica dodajući kako će, dođe li do promjene državne vlasti, škola u Popovači zasigurno ući u proračun.konvencija-sdp-4

konvencija-sdp-7

konvencija-sdp-3
U ime Ureda načelnika Općine Popovača izvještajnu konvenciju SDP-a pozdravila je zamjenica načelnika Kristina Ričković- Rusan izrazivši dobru suradnju na svim razinama. „I dalje trebamo zajedničke snage usmjeravati na stvaranje uvjeta koji će omogućiti građanima da ostanu živjeti na ovom području. Svjedoci smo, naime, svakodnevnog iseljavanja mladih sugrađana, mahom sa završenim fakultetima, koji ovdje nisu u mogućnosti pronaći posao. Trebamo nastaviti podržavati djecu te se boriti za što kvalitetnija ulaganja u gospodarstvo koje je osnova cjelokupnog razvoja"- istaknula je Ričković- Rusan.

konvencija-sdp-5