fasnik-2011mU Popovači je jučer održan tradicionalni PUK- Popovački urnebesni karneval u kojem su sudjelovale brojne skupne i pojedinačne maske s područja Općine i šire.

 

Mirno i bez otpora novoj je vlasti ključeve Općine predao načelnik Josip Mišković izrazivši nadu da će ona uspjeti riješiti sve probleme i podmiriti neplaćene račune koji su se nagomilali jer je općinska blagajna prazna. Preuzevši ključ princ od Fašnika proglasio je slobodnu i neovisnu Fašničku republiku te preko svog glasnogovornika poručio: „Veli se- gde god se najdeš ili deneš, v Popovaču ne teško dojti- samo malo 'skreneš'. Nedinamična je politička scena, zamislite, pa gde toga ima- ne se dogodila ni jedna smena. No godinama uz promjene sve isto popevaju HSP i SDP, ajd na levo, ajd na desno- tam na ono isto mesto. Da zabune bilo ne bi, u zgradu na Trg Erdedi. Naša Fašnička republika preuzela im je vlast, osuđuje onoga kaj nam je vadil mast i smaknut bu cele Popovače u slast".

fasnik-2011-2

fasnik-2011-3

fasnik-2011-16

fasnik-2011-5
Nakon mimihoda kružnim tokom u središtu Popovače predvođenog članovima voloderske Udruge uzgajivača arapskih konja Moslavine, skupne i pojedinačne maske predstavile su se tročlanom žiriju.

fasnik-2011-8

fasnik-2011-15

fasnik-2011-9

fasnik-2011-17

fasnik-2011-7

fasnik-2011-14

fasnik-2011-13

Najboljom ženskom maskom proglašena je voditeljica skupine 'Pastirica' iz Popovače, a muškom 'Simona' iz Potoka. Nagradu za najbolju dječju žensku masku osvojila je 'Klaunica', a za dječju mušku masku 'Patak'. Ovogodišnju nagradu za najbolju grupnu masku osvojila je skupina bolničara iz Donje Gračenice, a nagrada Turističke zajednice otišla je u ruke 'Romkinja' iz Strušca. Druženje sudionika popovačkog karnevala je nakon dodjele nagrada nastavljeno u Domu kulture uz urnebesni ples.

fasnik-2011-12
Ovogodišnji PUK organizirala je Turistička zajednica u surdnji s predstavnicima Nezavisne udruge mladih Općine Popovača, općinskih organizacija Mladeži HSP-a odnosno HDZ-a te Foruma mladih SDP-a i Udruge izviđača Općine Popovača. U prigodnom programu nastupili su članovi popovačke Puhačke glazbe te Udruge mažoretkinja.

fasnik-2011-11

fasnik-2011-1