ljiljani vU Voloderu je 13. lipnja održan koncert duhovne glazbe “Ljiljani – pjesma za nebesa” kojeg su po drugi put u čast zaštitniku župe, sv. Antunu Padovanskom organizirali Mladi župe Voloder.


„Koncert smo se pripremali od prošlog ljeta, kada se pojavio koronavirus izgubili smo gotovo svaku nadu, no, uz molitve čak smo i postili tjedan dana, te se sve dobro završilo. Zadovoljni smo jer smo uspjeli sve organizirati te se zahvaljujemo svim našim sponzorima i donatorima“- naglasio je Kristijan Jalšić, jedan od organizatora.
Uz župni Zbor „Antunova srca“ koncert su uveličali nastupi Alana Hržice, Vanesse Mioč te Marine Matošević, dok je voditelj koncerta bio Rafael Dropulić Rafo. Vlč. Marijan Štingl zadovoljan je angažmanom Mladih Župe te se veseli svim daljnjim projektima. „Ovdje sam osam mjeseci i jako sam ponosan na mlade koji su sve sami organizirali. Uvijek sam tu kad im zatreba pomoć, ali većinu stvari oni odrade sami. Ovakakv sličan događaj bio je i u mojoj prijašnjoj župi, u Viduševcu, izvođači su mi poznati i zaista se veselim da su i u Voloderu. Sretan sam da su ljudi aktivni i da cijene ovakve stvari“- istaknuo je vlč. Marijan Štingl.
Uz brojne župljane, kako iz Volodera tako i iz okolnih mjesta, koncertu su nazočili i gradonačelnik Grada Popovače Josip Mišković, njegov zamjenik Ivica Petrović, Marijana Petir, sestra Smilja Čirko, predstojnica Katehetskog ureda Sisačke biskupije, te vlč. Ivan Grbešić, povjerenik za pastoral mladih Sisačke biskupije.
Gradonačelnik Mišković također je izrazio zadovoljstvo organizacijom ovog koncerta naglasivši da je njime predivno zaokružena proslava Dana Župe Voloder.