zsu vZajednica športskih udruga Grada Popovače održala je godišnju skupštinu.

Kao i proteklih godina Zajednica športskih udruga Grada Popovače usmjerila je svoje aktivnosti i djelovanje na poticanje i promociju sporta, provođenje sportskih aktivnosti za djecu i mladež, stvaranje uvjeta za provođenje sportskih priredbi, sustava domaćih i međunarodnih natjecanja te općom i posebnom zdravstvenom zaštitom sportaša, skrb o sportskim objektima od značaja za sport na području Grada Popovače, bavljenje sportsko-rekreacijskim aktivnostima građana i braniteljske populacije, kao i drugih sportskih aktivnosti koje su u funkciji unapređenja i čuvanje zdravlja te podizanje psiho-fizičkih sposobnosti građana.

" Od naših 20 sportskih udruga takmičenja, odnosno aktivnosti, odvijaju se bez prekida, tijekom cijele godine. Pored toga Zajednica organizira i niz manifestacija povodom Dana Grada Popovače. Kada govorimo o ulaganju u sport, odnosno objekte, svakako moramo reći da smo sigurno među vodećima, ne samo u Županiji, nego bi se usudio reći i na razini države. U 2019. godini napravljeno je kompletno novo igralište u Voloderu te kupljena adekvatna kosilica za održavanje istog. Završena je izgradnja tribina na igralištu NK Moslavac u Popovači, promijenjen kompletan krov na svlačionici u Donjoj Vlahiničkoj, u Potoku izmijenjena stolarija na svlačionici te izbetoniran cijeli podest ispred ulaza odnosno nadstrešnice. Napravljena je nova motocross staza u Moslavačkoj Slatini koja služi za pripreme i trening naših vozača motocrossa. Također je preasfaltirano rukometno i košarkaško igralište igralište pored svlačionice ŠNK Moslavac“- istaknuo je predsjednik Zajednice sportskih udruga Željko Kasik napomenuvši da je za sve ovo navedeno iz gradskog proračuna izdvojeno oko četiri milijuna kuna. Rezimirajući rezultate rada iz Zajednice su izrazili zadovoljstvo i činjenicom da je mnogo uloženo u školovanje trenera i voditelja. „Ove nas godine očekuje puno posla vezano za rješavanje pravno- imovinskih odnosa nogometnih igrališta i objekata sukladno traženju Državnog ureda za reviziju. Govoreći o broju mladih članova sportskih udruga, također možemo relativno biti zadovoljni. Djeca su u najznačajnijem broju uključena u nogomet, rukomet i kickboxing, ali pomlađuju se i kuglači. Nažalost ugašen je po jedan pogon mladeži NK Dinamo i NK Jelengrad, ali veseli činjenica da je NK Mladost Gornja Gračenica formirala dva pogona mladeži“- zaključio je predsjednik Zajednice Željko Kasik.
Ovogodišnju skupštinu Zajednice športskih udruga pozdravio je, pored gostiju iz županijske Zajednice sportskih udruga, i gradonačelnik Josip Mišković.