stozerSukladno objavi državnih institucija, Stožer civilne zaštite Grada Popovače na danas održanoj sjednici donio je Odluku o privremenom zatvaranju Dječjeg vrtića Popovača od ponedjeljka, 16. ožujka.


„Po uzoru na ustroj koji je organiziran u školama, i u Dječjem vrtiću Popovača također će se organizirati prihvat djece čiji roditelji nisu u mogućnosti osigurati ostanak djeteta kod kuće. Dakle, dio odgojitelja će biti u vrtiću i daljnji boravak će biti osiguran za svu djecu čiji roditelji nemaju drugu mogućnost njihova čuvanja“- istaknuo je gradonačelnik Josip Mišković, načelnik Stožera.
Na sjednici je također usvojena i Odluka o privremenom zatvaranju sportske dvorane Osnovne škole Zorke Sever, kako za natjecanja, tako i za sve ostale aktivnosti. Kao potencijalna lokacija za karantenski smještaj na području Grada Popovače utvrđen je objekt Doma zdravlja.

STOZER1
Članovi Stožera ovom su prilikom izrazili zadovoljstvo dosadašnjom provedbom preventivnih mjera za sprečavanje širenja epidemije korona virusa te uputili apel svim građanima na odgovorno ponašanje te pridržavanje mjera i uputa definiranih od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i drugih nadležnih institucija. Vlasnicima svih javnih prostora uputili su poziv da na vidljivim mjestima u svojim objektima istaknu informativne plakate o mjerama zaštite od COVID-19 odnosno Upute Hrvatskog Crvenog Križa o pravilnom pranju ruku koje možete preuzeti u nastavku ovog teksta:

PLAKAT ZA JAVNE PROSTORE- COVID 19
PLAKAT ZA JAVNE PROSTORE- PRANJE RUKU