slatina 4 mGrupa studenata Visokog gospodarskog učilišta iz Križevaca u pratnji svojih profesora jučer je boravila u posjetu Gradu Popovači.


Radni dio ovog posjeta, okrugli stol i radionice iz područja 'Ruralnog turizma', održan je u prostoru Međunarodnog centra za razvoj ljudskih potencijala Vimal akademije u Moslavačkoj Slatini. U okviru prvog dijela susreta u kojem je predstavljena destinacija Moslavina, studentima su dobrodošlicu izrazili gradonačelnik Josip Mišković, načelnik Općine Križ Marko Magdić te voditeljica LAG-a Moslavina Anica Lenart.
Kako je istaknuto od strane profesora sa križevačkog Učilišta, ovaj posjet za njihove studente bio je iznimno koristan budući su imali priliku neposredno se upoznati s projektima i inicijativama u ruralnom prostoru Moslavine. „Organizacija ovakvih stručnih posjeta vrlo je važan segment pripreme za međunarodnu Konferenciju za razvoj ruralnog turizma, koja će se ovdje u Popovači održati u svibnju 2020. godine"- zaključio je Marko Jurakić iz Vimal Akademije. Tijekom boravka u Popovači, studenti i njihovi profesori u pratnji domaćina posjetili su Tradicijsku okućnicu u središtu Popovače, OPG Ranč NONO kao i Vinariju August.