svjetski dan bolesnika 8 mJučer je povodom Svjetskog dana bolesnika u Neuropsihijatrijskoj bolnici dr. Ivan Barbot organizirana javnozdravstvena akcija mjerenja krvnog tlaka, razine šećera i kolesterola u krvi.


Svjetski dan bolesnika obilježava se 11. veljače svake godine, a utemeljio ga je Papa Ivan Pavao II. 13. svibnja 1992. godine.
„Cilj Svjetskoga dana bolesnika je poticanje svih nas da promislimo o vlastitim mogućnostima sudjelovanja u brizi za oboljele. Važna je psihološka i emocionalna podrška oboljelima i njihovima članovima obitelji, ne samo od stručnih zdravstvenih radnika, već i svih onih koji sudjeluju u brizi za zdravlje u zajednici. Bolesnik ima samo jednu želju, a to je da ozdravi, u tome mu pomaže lijepa riječ, razumijevanje i uzajamno povjerenje“ – objasnila je ravnateljica bolnice prim. Marina Kovač.
Svjetski dan bolesnika svojim su dolaskom podržali zamjenik župana Sisačko - moslavačke županije Roman Rosavec, gradonačelnik Grada Popovače Josip Mišković, ravnateljica Neuropsihijatrijske bolnice dr. Ivan Barbot Popovača prim. Marina Kovač, predsjednik Upravnog vijeća bolnice Danijel Sučija, djelatnici bolnice te građani Grada Popovače i korisnici zdravstvenih usluga Bolnice.
Zainteresirani su dobili stručne savjete i edukativne materijale.