opcinaNa temelju Odluke o proglašenju prirodne nepogode – potres od 9. veljače 2021. godine, proglašena je prirodna nepogoda – potres na području Grada Popovača, a rok za prijavu štete u poljoprivredi od prirodne nepogode se produžuje do 19. ožujka 2021. godine.

Pozivaju se građani, pravne osobe, obrti i obiteljska poljoprivredna gospodarstva s područja Grada Popovače koji su pretrpjeli štetu od potresa na poljoprivrednim zemljištima, poljoprivrednim gospodarskim zgradama, poljoprivrednim gospodarskim strojevima, mehanizaciji i opremi (uključujući sustav za navodnjavanje, mreže, armaturu i drugo), te biljnoj i stočarskoj proizvodnji, da istu prijave ispunjavanjem obrasca za prijavu štete iz priloga ovog poziva.
• U slučaju da prijavljujete štetu za oštećene gospodarske zgrade:
U trenutku nastanka/proglašenja prirodne nepogode objekti moraju biti u vašem vlasništvu te zakonito izgrađeni ili u postupku ozakonjenja nezakonito izgrađenih građevina.
• U slučaju da prijavljujete štetu za stradale domaće životinje (osnovno stado/matično jato peradi):
U trenutku nastanka/proglašenja prirodne nepogode životinje moraju biti upisane u jedan od slijedećih registara: Jedinstveni registar domaćih životinja (JRDŽ), središnji popis matičnih grla, središnji popis matičnih jata, središnji registar kopitara, evidenciju pčelara i pčelinjaka, uzgojnu knjigu matica pčela odnosno matični popis ovlaštenih organizacija za uzgoj uzgojno valjanih kopitara.
• U slučaju da prijavljujete štetu za uništeno poljoprivredno zemljište:
Do trenutka podnošenja zahtjeva površine moraju biti registrirane u ARKOD sustavu ili upisane u Upisniku poljoprivrednika.
• U slučaju da prijavljujete štetu za uništene strojeve i gospodarska vozila:
U trenutku nastanka/proglašenja prirodne nepogode strojevi i gospodarska vozila moraju biti registrirani i u vašem vlasništvu. Iznimno za strojeve i gospodarska vozila koja ne podliježu obveznoj registraciji morate dokazati vlasništvo u trenutku nastanka/proglašenja prirodne nepogode.
Prijavitelji štete mogu obrasce za prijavu štete poslati putem e-maila na adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., putem pošte ili osobno donijeti na adresu Trg grofova Erdodyja 5, 44317 Popovača.

 

Obrazac-PN-Prijava-štete-od-prirodne-nepogode