dvd gornja gračenica skupština 4 mU subotu je u Gornjoj Gračenici održana godišnja skupština Dobrovoljnog vatrogasnog društva navedenog mjesta.

„U 2019. godini imali smo dvije intervencije od kojih je jedna bila požar na otvorenom prostoru, a druga požar objekta. Na svakoj intervenciji su bila prisutna tri člana našeg društva, stoga ovu priliku koristim i za poziv ostalim članovima društva da se odazovu na zvuk vatrogasne sirene te da dođu pomoći prilikom gašenja požara kako bi pomogli našim mještanima.
Kroz godinu smo se nekoliko puta našli u spremištu radi održavanja urednosti prostorija, održavanja vatrogasnog vozila i očistili smo odvod uz sami objekt, jer nam je prilikom svake veće oborine kišnica ulazila u spremište. Kroz godinu smo održali četiri sastanka upravnog odbora i zapovjedništva uz prisustvo članova nadzornog odbora“ – objasnio je predsjednik DVD-a Gornja Gračenica Vlado Bogović.
U 2019. godini ovo društvo sudjelovalo je na osam natjecanja s djecom, a neki od boljih rezultata su prvo mjesto u Banovoj Jarugi, treće mjesto u Voloderu, sedmo mjesto u Donjoj Gračenici i Repušnici.
„Sudjelovali smo i na vježbi na pilani kod Pavlinića, kao i na manifestaciji sv. Florijana u Popovači i Podbrđu te smo prisustvovali na godišnjim skupštinama društava u našoj zajednici“ – stoji u izvješću.
Što se tiče Plana rada za 2020. godinu oni obuhvaćaju izvršenje svih obveza prema VZG Popovača i VZŽ Sisačko Moslavačka, preventivu i protupožarnu zaštitu u mjestu, uređenje prostorije u potkrovlju doma, nabavku opreme, školovanje i obrazovanje članova, nabavka radnih i svečanih uniformi te uvježbavanje desetine djece za natjecanja.
Društvo je dodijelilo vatrogasna priznanja za aktivnost i rad u društvu Zdravku Prebegu, Srećku Zaplatiću, Miroslavu De Cezaru, Damiru Jakobiju i Veroniki Straga.

Skuštinu DVD-a Gornja Gračenica podržao je ispred Grada Popovače predsjednik Gradskog vijeća Ivica Keser.