Početna Vijesti Ured gradonačelnika Priopćenje gradonačelnika na temu laboratorija u Popovači

Najave
Priopćenje gradonačelnika na temu laboratorija u Popovači
Srijeda, 17 Svibanj 2017 12:12

j miskovic mVezano za problematiku rada laboratorija u Domu zdravlja u Popovači, gradonačelnik Grada Popovače Josip Mišković oglasio se priopćenjem sljedećeg sadržaja:

Poštovani sugrađani,
budući da sam kao gradonačelnik Grada Popovače proteklih mjeseci gotovo svakodnevno prozivan kao osoba odgovorna za ukidanje rada laboratorija u Domu zdravlja Popovača, slobodan sam još jednom javno reagirati na navedene optužbe i naglasiti kako za djelatnost zdravstva u Popovači nije nadležan Grad. Dakle, Grad nije osnivač Doma zdravlja pa nije niti u mogućnosti ukidati ili otvarati pojedine službe unutar istog.
Iako to nije njegova obveza, više od deset godina Grad Popovača sufinancirao je isti kako bi se osiguralo pružanje usluga uzimanja uzorka krvi za sve pacijente koji tu uslugu u trenutku potrebe ne mogu dobiti kod svog obiteljskog liječnika, kao i za sve hitne slučajeve koji stignu u okviru radnog vremena laboratorija. Iako je riječ o privatnom ugovornom zdravstvenom djelatniku koji dobiva tzv. glavarinu za navedenu uslugu, ni u jednom trenutku nije bilo upitno sufinanciranje njegova rada kako bi ta usluga bila zadržana u Popovači.
Problemi su krenuli nakon što je gđa Cvetko (koja je do tada radila u popovačkom laboratoriju), zbog povećanog opsega posla povučena u Kutinu, a za uzimanje uzoraka u Popovači prebačen je djelatnik ujedno zadužen i za prikupljanje uzetih uzoraka odnosno njihov prijevoz u Kutinu. Time, naravno, on nije bio u mogućnosti u popovačkom laboratoriju biti cijelo radno vrijeme što je rezultiralo značajnim padom kvalitete usluge koja je prethodno ugovorena. Grad Popovača je, dakle, i dalje kroz gotovo čitavu godinu nastavio plaćati sufinanciranje laboratorija u punom ugovorenom iznosu, a razina usluge je bila značajno smanjena zbog čega sam zatražio izmjenu Sporazuma smatrajući neprihvatljivim da za isti iznos koji je Grad godinama davao privatnom laboratoriju, sada više ne možemo imati istu razinu usluge. No, privatni Medicinsko- biokemijski laboratorij na to nije pristao uz argument da prijašnja cijena sufinanciranja više ne odgovara što smatram ucjenom. Iz tog razloga pokušao sam pronaći drugo rješenje, iako, dakle, to uopće nije u nadležnosti Grada. Inzistirao sam da za isti novac dobijemo istu kvalitetu usluge koja je funkcionirala ranijih godina i moj interes za dogovor u cilju rješavanja ovog problema nikada nije izostao iako se, iz meni nepoznatih razloga, u javnosti uporno nastoji stvoriti drugačiji dojam.

Gradonačelnik

Josip Mišković

 
 
Btn_srgp


Btn_smz

Btn_LAG

Poštovani posjetitelji dobrodošli! Službene stranice Grada Popovača optimizirane su za novije generacije internet preglednika poput: Internet Explorera 8, Firefoxa 3.5. Ukoliko koristite starije preglednike poput Internet Explorera 6 ili 7, svakako nadogradite svoj preglednik. Na taj način osigurati ćete pravilno prikazivanje ove internet stranice, te iskorištavanje svih njenih mogućnosti.