Početna Vijesti Ured gradonačelnika Nastavljaju se brojne aktivnosti na očuvanju kulturne baštine

Najave
Nastavljaju se brojne aktivnosti na očuvanju kulturne baštine
Utorak, 21 Ožujak 2017 14:14

sastanak konzervatorski mU cilju definiranja smjernica ovogodišnje suradnje na projektima očuvanja i zaštite kulturno- povijesne baštine Grada Popovače, gradonačelnik Josip Mišković i njegova zamjenica Ana Strilić sastali su se sa pročelnicom Konzervatorskog odjela u Sisku Ivanom Miletić Čakširan.


Na sastanku je bilo riječi o nastavku uređenja crkve sv. Ivana Krstitelja u Gornjoj Jelenskoj kao i radovima na sanaciji kapele sv. Fabijana i Sebastijana u Donjoj Gračenici čiji se završetak planira do iduće godine kada ovaj sakralni objekt slavi svoju 300. obljetnicu.
Pročelnica Miletić Čakširan izvijestila je kako će Ministarstvo kulture i dalje financirati građevinske radove na srednjovjekovnoj utvrdi Jelengrad, dok je od strane Sisačko- moslavačke županije ostvarena financijska potpora za projektnu dokumentaciju za vidikovac na kuli. Troškove arheoloških istraživanja će i ove godine snositi Grad Popovača.
Kada je riječ o Arheološkom nalazištu Ciglenice u Osekovu, istaknuta je potreba uređenja pristupnog puta koji predstavlja preduvjet za sve planirane aktivnosti. Grad Popovača u suradnji sa Ministarstvom kulture RH i Odjelom za arheologiju HAZU-a ovo vrijedno nalazište planira prijaviti na natječaj „Priprema i provedba Integriranih razvojnih programa temeljenih na obnovi kulturne baštine" . Kako je dogovoreno, uskoro će se u tom cilju imenovati projektni tim sa definiranim pojedinačnim zadacima.

 
 
Btn_srgp


Btn_smz

Btn_LAG

Poštovani posjetitelji dobrodošli! Službene stranice Grada Popovača optimizirane su za novije generacije internet preglednika poput: Internet Explorera 8, Firefoxa 3.5. Ukoliko koristite starije preglednike poput Internet Explorera 6 ili 7, svakako nadogradite svoj preglednik. Na taj način osigurati ćete pravilno prikazivanje ove internet stranice, te iskorištavanje svih njenih mogućnosti.