Početna Vijesti Ured gradonačelnika Gradonačelnik se sastao sa stočarima koji koriste gračanske pašnjake

Najave
Gradonačelnik se sastao sa stočarima koji koriste gračanske pašnjake
Utorak, 21 Ožujak 2017 12:18

konji mNastavno na provedbu Natječaja za zakup pašnjaka u vlasništvu RH i Grada Popovače, održan je radni sastanak na temu korištenja pašnjačkih površina te problema koji se pojavljuju sa stokom koja se bez nadzora nalazi na pašnjacima ovog područja.


Kako je istaknuto, stočari koji koriste polje ispod naselja Donja Gračenica, svoje obveze proistekle iz Ugovora o korištenju pašnjaka uredno ispunjavaju. Stoka koja se pojavila u zimskom periodu na prostoru pašnjaka, naglašeno je, ne pripada nikome od zakupaca polja.
Na sastanku je dogovoreno da će Grad Popovača, sukladno iskazanim potrebama, dio sredstava koje dobiva kao prihod od zakupa uložiti u poboljšavanje uvjeta na gračanskim pašnjacima kroz sanaciju pristupnog puta te nabavku električnog pastira sa žicom i nosačima, te na taj način podržati stočare koji koriste ovaj prostor.

 
 
Btn_srgp


Btn_smz

Btn_LAG

Poštovani posjetitelji dobrodošli! Službene stranice Grada Popovača optimizirane su za novije generacije internet preglednika poput: Internet Explorera 8, Firefoxa 3.5. Ukoliko koristite starije preglednike poput Internet Explorera 6 ili 7, svakako nadogradite svoj preglednik. Na taj način osigurati ćete pravilno prikazivanje ove internet stranice, te iskorištavanje svih njenih mogućnosti.