Početna Vijesti Ured gradonačelnika Lokalne jedinice bore se za povećanje rudne rente

Najave
Lokalne jedinice bore se za povećanje rudne rente
Četvrtak, 16 Veljača 2017 14:51

rudna renta molve mU tijeku su intenzivne aktivnosti usmjerene na zaštitu interesa jedinica lokalne samouprave na čijem se području vrši eksploatacija ugljikovodika.


Na inicijativu gradonačelnika Josipa Miškovića u gradskoj upravi Grada Popovače krajem protekle godine održan je sastanak predstavnika jedinica lokalne samouprave s područja Sisačko- moslavačke i Zagrebačke županije sazvan u cilju osnaživanja inicijative za zaštitu interesa gradova i općina na čijem se području vrši eksploatacija ugljikovodika. Ovu inicijativu kasnije su podržale i lokalne jedinice Vukovarsko- srijemske županije.
„Slijedom te inicijative, na ovu je temu proteklog tjedna u Molvama održan sastanak i sa predstavnicima Koprivničko- križevačke i Virovitičko- podravske županije te gradova i općina s tog područja koji su korisnici rudne rente, a sastanku su nazočili i saborski zastupnici Mladen Mađer i Željko Lacković. Budući su prihodi jedinica lokalne samouprave sa aspekta rudne rente u odnosu na protekle godine značajno smanjeni, zajednički je cilj poduzeti raspoložive aktivnosti u smjeru postizanja izmjena u postotku naplate rudne rente odnosno definiranja novog, za nas pravednijeg načina raspodjele iste. Zajedničkim nastupom svih jedinica lokalne samouprave prema Vladi RH pokušat ćemo izboriti povećanje rudne rente sa 10 na 12% od ukupne vrijednosti eksploatiranih ugljikovodika odnosno da dio iznosa novčane naknade koji se dodjeljuje jedinici lokalne samouprave na čijem se području pridobivaju ugljikovodici iznosi minimalno 50%, a budući smatramo da sadašnjih 30% nije dovoljno za podmirenje komunalnih životnih potreba i stvaranje pretpostavki razvoja tih naselja"- obrazlaže gradonačelnik Josip Mišković.

 
 
Btn_srgp


Btn_smz

Btn_LAG

Poštovani posjetitelji dobrodošli! Službene stranice Grada Popovača optimizirane su za novije generacije internet preglednika poput: Internet Explorera 8, Firefoxa 3.5. Ukoliko koristite starije preglednike poput Internet Explorera 6 ili 7, svakako nadogradite svoj preglednik. Na taj način osigurati ćete pravilno prikazivanje ove internet stranice, te iskorištavanje svih njenih mogućnosti.