Početna Vijesti Ured gradonačelnika Predstavljena knjiga 'Luč Hrvata'

Najave
Predstavljena knjiga 'Luč Hrvata'
Četvrtak, 09 Veljača 2017 14:47

luc hrvata mU prostoru Pastoralnog centra župe sv. Alojzija Gonzage u Popovači sinoć je predstavljena knjiga 'Luč Hrvata' autora Ante Nadomira Tadića Šutre.

Početak višegodišnjeg prijateljstva Ante Nadomira Tadića Šutre i Grada Popovače vezan je za braniteljsku Udrugu Lučonoše Domovinskog rata koje je Šutra potpredsjednik. Među brojnim ostalim aktivnostima koje provode, članovi Udruge 'Lučonoše Domovinskog rata' se sa svjetlom u srcu, krunicom i molitvom kroz svoja česta hodočašća dostojanstveno prisjećaju svih poginulih branitelja diljem Hrvatske, paleći svijeće kod spomen obilježja u svakom mjestu kojim tom prilikom prolaze. U Popovači su već više godina uvijek srdačno dočekani od strane gradonačelnika i njegovih suradnika.

luc hrvata1
Ante Nadomir Tadić Šutra rođen je u Otoku na Cetini, zaseok Ovrlja, 16. kolovoza 1963., a od kolovoza 1995. živi i djeluje u Kninu. Piše pjesme i prozu, umirovljeni je časnik Hrvatske vojske. Diplomirao je na Sveučilištu u Zadru, na Odjelu za informatologiju i komunikologiju. Profesor je komunikoloških predmeta. Iza sebe ima deset samostalnih knjiga poezije, a zastupljen je i u petnaest antologija i skupnih knjiga. Njegove dvije pjesme nalaze se i u školskim udžbenicima iz hrvatskoga jezika. Objavio je i deset znanstvenih i stručnih radova, a u njegovu iznimno bogatu životopisu posebno se ističe i i funkcija predsjednika Kulturnoga vijeća grada Knina, članstvo Društva hrvatskih skladatelja kao i brojne nagrade i priznanja.
U okviru svoga rada Šutra je vjeran svom prepoznatljivom domoljubnom iskazu kojim je obilježeno cijelo njegovo stvaralaštvo. Posebnost njegova iskaza sastoji se u zanosnoj izravnosti koja izbija iz svakog stiha pjesama posvećenih hrvatskoj zemlji, čovjeku i prirodi, a prema riječima književnih kritičara, najveća vrijednost njegovih stihova možda je u samom jeziku, koji u sebi nastoji pomiriti arhaičnost starog hrvatskog izričaja, bogatstvo narječja i suvremeni izraz. Popovačka publika na sinoćnjoj se promociji uvjerila da se to posebno osjeća upravo kada Šutra sam interpretira svoje stihove uz snažne emocije promičući temeljne katoličke vrijednosti: vjeru, domovinu i obitelj. ‚Luč Hrvata' deseta je knjiga ovog autora uz koju je snimio i CD s vlastitim krasnoslovima te uglazbljene uspješnice ‚Ne daj se Cetino', ‚Stina pradidova'.

 
 
Btn_srgp


Btn_smz

Btn_LAG

Poštovani posjetitelji dobrodošli! Službene stranice Grada Popovača optimizirane su za novije generacije internet preglednika poput: Internet Explorera 8, Firefoxa 3.5. Ukoliko koristite starije preglednike poput Internet Explorera 6 ili 7, svakako nadogradite svoj preglednik. Na taj način osigurati ćete pravilno prikazivanje ove internet stranice, te iskorištavanje svih njenih mogućnosti.