Početna Vijesti Ured gradonačelnika Gradonačelnik se sastao sa predstavnicima Vijeća mjesnih odbora

Najave
Gradonačelnik se sastao sa predstavnicima Vijeća mjesnih odbora
Utorak, 07 Veljača 2017 14:05

sastanak vmo mGradonačelnik Josip Mišković sa suradnicima održao je jučer radni sastanak sa predstavnicima Vijeća mjesnih odbora Grada Popovače na kojem je bilo riječi o imenovanju ulica na područjima mjesnih odbora kao i o definiranju uvjeta korištenja i održavanja Pučkih domova i ostalih objekata u vlasništvu Grada Popovače.

Kako je obrazložio gradonačelnik, prema Zakonu o naseljima, ime naselja, ulice i trga određuje predstavničko tijelo lokalne jedinice uz pribavljeno mišljenje mjesnih odbora na čijem je području naselje, ulica ili trg odnosno inicijativa kreće od Vijeća Mjesnog odbora. „U postupku izmjene imena naselja, ulica i trgova, građanima s područja na kojem se izmjena obavlja mora biti omogućeno izjašnjavanje o prijedlozima takvih izmjena kroz oblik mjesne samouprave. To dakle znači da bi izostanak mišljenja građana iz određene ulice ili područja naselja čije se ime predlaže, značio propust koji bi odluku o imenovanju činio nesuglasnom s odredbama Zakona o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi i Zakona o naseljima"- upozorila je pročelnica Ivka Nikolić Jež.
Gradonačelnik Josip Mišković izvijestio je nazočne kako će Grad Popovača, čim dobije podatke Državne geodetske uprave o definiranim imenima ulica te onima koje nemaju naziva, iste proslijediti mjesnim odborima kojima će se potom dati određeni rok da zajedno sa mještanima razmotre i usvoje prijedloge.

sastanak vmo1
Gradonačelnik Josip Mišković na sastanku je također izvijestio kako je od 01. siječnja 2017. godine trgovačko društvo Komunalni servisi Popovača preuzelo upravljanje stočnim sajmom te grobljima i mrtvačnicama, a Grad Popovača planira mu povjeriti i djelatnost održavanja pučkih domova na svom području. „Cilj ove inicijative je osigurati adekvatniju brigu o čistoći objekata kao i kvalitetniju provedbu postupka davanja istih na korištenje drugim pravnim i fizičkim osobama odnosno udrugama, a što se prije svega odnosi na najviše korišteni Dom kulture u Popovači. Za realizaciju predloženog ustroja predviđen je prijelazni rok od tri mjeseca u okviru kojeg će se izvršiti analiza postojećeg stanja na terenu odnosno odrediti održavanje kojih domova će preuzeti Komunalni servisi, a gdje će ono, zbog svoje dobre funkcionalnosti, biti nastavljeno na dosadašnji način"- istaknuo je Mišković.
Pročelnica Ivona Pušić dodala je kako je novi način organizacije održavanja pučkih domova nužan i zbog usklađivanja sa zakonskim regulativama u segmentu radnih odnosa te ispravno rješenje u ovom slučaju podrazumijeva da tu djelatnost obavlja osoba redovno zaposlena na tim poslovima.

 
 
Btn_srgp


Btn_smz

Btn_LAG

Poštovani posjetitelji dobrodošli! Službene stranice Grada Popovača optimizirane su za novije generacije internet preglednika poput: Internet Explorera 8, Firefoxa 3.5. Ukoliko koristite starije preglednike poput Internet Explorera 6 ili 7, svakako nadogradite svoj preglednik. Na taj način osigurati ćete pravilno prikazivanje ove internet stranice, te iskorištavanje svih njenih mogućnosti.