Početna

Najave
Na 10. Izložbi stoke SMŽ predstavljeno preko 80 grla stoke
Ponedjeljak, 15 Svibanj 2017 12:23

x izlozba stoke mU Popovači je održana 10. Izložba stoke Sisačko- moslavačke županije.


Bogatstvo stočnog fonda Sisačko- moslavačke županije na jubilarnoj je, desetoj Izložbi pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, Sisačko- moslavačke županije i Grada Popovače, predstavljalo preko 40 izlagača koji su prezentirali ukupno 80 grla stoke.
U organizaciji su, pored Grada i Županije, tradicionalno sudjelovali i Središnji savez udruga uzgajivača Hrvatskog hladnokrvnjaka, Središnji savez uzgajivača konja Hrvatski posavac, Konjogojska udruga Moslavina, Udruga stočara i ratara Seosko gospodarsko Popovača te Hrvatska poljoprivredna agencija.
Kako je istaknuto, Izložba se organizira s ciljem da se stočarima, stručnjacima i svim ostalim posjetiteljima prikažu dosezi u uzgoju pojedinih pasmina, da se stimulira uzgajivače stoke te u konačnici pridonese unaprjeđenju stočarstva na ovom području. „Na izložbi se predstavlja uzgojno- selekcijski rad, dakle trud uzgajivača i prezentira pomak u razvoju stočarstva na području Županije kroz izlaganje onog najbljeg što imamo. Stoga je Grad Popovača, kao tradicionalno stočarski kraj sa bogatom tradicijom jednog od najvećih stočnih sajmova u RH, i ove godine rado prihvatio domaćinstvo ove Izložbe koja, vjerujem, predstavlja snažan poticaj našim proizvođačima"- naglasio je gradonačelnik Josip Mišković.
Na 10. županijskoj Izložbi stoke u govedarstvu je sudjelovalo osam izlagača sa osam grla stoke među kojima su birana tri prvoplasirana. Kada je riječ o konjima, sudjelovalo je 20 izlagača sa 24 grla stoke. Izložene su po tri kolekcije konja hrvatski posavac odnosno hrvatski hladnokrvnjak, a od svake kolekcije birana su tri prvoplasirana grla. Sadržaj Izložbe obogatile su i zaprege koje su ove godine po prvi puta bile ocjenjivane i nagrađene.
Pored stoke koja se ocjenjivala, Izložba je obuhvaćala i stoku u prikazu- junice simentalske pasmine, različite pasmina ovaca, svinja, peradi, ptica, kunića. Posebno atraktivan dio programa za posjetitelje je bio bambino kup te revija lovačkih pasa.
Da se stočarstvo ističe kao jedna od najvažnijih grana poljoprivrede odnosno jedna od najznačajnijih strateških grana općeg razvoja Sisačko- moslavačke županije, potvrdio je izaslanik župana Roman Rosavec proglašavajući Izložbu otvorenom.

 
 
Btn_srgp


Btn_smz

Btn_LAG

Poštovani posjetitelji dobrodošli! Službene stranice Grada Popovača optimizirane su za novije generacije internet preglednika poput: Internet Explorera 8, Firefoxa 3.5. Ukoliko koristite starije preglednike poput Internet Explorera 6 ili 7, svakako nadogradite svoj preglednik. Na taj način osigurati ćete pravilno prikazivanje ove internet stranice, te iskorištavanje svih njenih mogućnosti.